Η μεγάλη επιστροφή του Κοκκινάκη! (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 - 11:28

Ο Θανάσης Κοκκινάκης πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, συνέτριψε με 3-0 σετ τον Soonwoo Kwon και πέτυχε την 1η του νίκη στη Μελβούρνη μετά από 6 χρόνια!

Ο Κοκκινάκης κυριάρχησε απόλυτα στο court σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε μόλις 6 games και επιβλήθηκε του Kwon με 6-4, 6-1, 6-1 σε 93 μόλις λεπτά!

Έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 19 άσους, ενώ είχε ακόμα 30 winners, με μόνο 13 αβίαστα λάθη!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε τον απόλυτο έλεγχο, αφού έκανε break με love στο 1ο game του αγώνα και προηγήθηκε με 2-0 στο 1ο σετ. Ο Kwon παρέμεινε σε απόσταση ενός break στη συνέχεια, δεν είχε όμως τις απαντήσεις στο σερβίς του Κοκκινάκη, που έφτασε με ασφάλεια στο 6-4.

Στα δυο επόμενα σετ δεν υπήρξε η παραμικρή αμφιβολία της κυριαρχίας του Κοκκινάκη, που κέρδισε τα 12 από τα 14 games, κάνοντας 5 break στο σερβίς του Κορεάτη και χάνοντας μόλις 6 πόντους στο δικό του σερβίς και στα δυο σετ!


Αυτή ήταν η 1η νίκη για τον Κοκκινάκη σε ένα Grand Slam από το US Open του 2019, καθώς και η 1η νίκη στο Grand Slam της Μελβούρνης από το μακρινό 2015!

Θυμίζουμε πως ο Ελληνοαυστραλός είχε να αγωνιστεί σε επίσημο τουρνουά από τον Σεπτέμβριο του 2019, μέχρι να επιστρέψει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έχασε έπειτα από ένα γεμάτο και κλειστό ματς από τον Alex Bolt.

Στον 2ο γύρο του Australian Open θα αντιμετωπίσει είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον Gilles Simon, που διεκδικούν αυτή τη στιγμή την πρόκριση στη Rod Laver Arena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots