Australian Open: Το πρόγραμμα της Πέμπτης

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 21:55

Ξεκινάει η ημιτελική φάση του Australian Open σε μερικές ώρες, με τη μεγάλη αναμέτρηση της Naomi Osaka κόντρα στη Serena Williams, καθώς και τον αγώνα του Novak Djokovic με την έκπληξη της εβδομάδας, Aslan Karatsev. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ο πρώτος ημιτελικός του γυναικείου ταμπλό, μεταξύ της Naomi Osaka και της Serena Williams, θα αρχίσει στις 05:00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Πρόκειται για το μεγάλο παιχνίδι του γυναικείου ταμπλό, με τη Serena να διεκδικεί την 34η πρόκρισή της σε τελικό Grand Slam, αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα προς τον 24ο τίτλο της σε Slam, με τον οποίο θα ισοφαρίσει το θρυλικό ρεκόρ της Margaret Court.

Η Osaka από τη μεριά της παραμένει αήττητη σε προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς Grand Slam διοργανώσεων (10-0) και θα προσπαθήσει να κάνει το 4/4 σε ημιτελικούς, για να μπει στον 4ο major τελικό της. Στις προηγούμενες συναντήσεις τους, η Osaka έχει 2 νίκες και μια ήττα από τη Serena, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού του US Open το 2018.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός, ανάμεσα σε δυο μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά, την Karolina Muchova και την Jennifer Brady. H Muchova απέκλεισε πολλά μεγάλα ονόματα για να βρεθεί στον πρώτο της major ημιτελικό, ενώ η Brady διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας της από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι σήμερα και προκρίθηκε στον 2ο ημιτελικό της σε Slam, μετά το US Open του 2020. Θα είναι μόλις η 2η συνάντησή τους στο tour, με τη Muchova να έχει κερδίσει την προηγούμενη μοναδική τους αναμέτρηση, που ήταν ωστόσο στο χώμα.

Στις 10:30 θα αρχίσει ο τελευταίος αγώνας της ημέρας και ο πρώτος ημιτελικός των ανδρών, μεταξύ του Novak Djokovic με τον Aslan Karatsev. Μια πραγματική μάχη "Δαβίδ και Γολιάθ", αφού ο Djokovic έχει στην κατοχή του 8 τίτλους στο Australian Open, ενώ ο Karatsev έχει συνολικά 8 tour-level νίκες στην καριέρα του, έχοντας πετύχει τις 5 από αυτές σ' αυτό το τουρνουά, που είναι το ντεμπούτο του σε Grand Slam.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (18/02):

Rod Laver Arena:
05:00 Naomi Osaka [3] v. Serena Williams [10] Eurosport
07:00 Karolina Muchova [25] v. Jennifer Brady [22] Eurosport
10:30 Novak Djokovic [1] v. Aslan Karatsev [Q] Eurosport

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots