Κέρδισε τη Serena και μπήκε τελικό η Osaka! (vid)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 6:42

H Naomi Osaka πανηγύρισε την 3η νίκη της σε 4 αναμετρήσεις με τη Serena Williams και διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο ρεκόρ της σε τελικές φάσεις Grand Slam, για να προκριθεί στον τελικό του Australian Open.

Μόλις 75 λεπτά χρειάστηκε η Osaka, για να επιβληθεί της Serena με 6-3, 6-4 στη Rod Laver Arena και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open, όπου θα διεκδικήσει τον 4ο Grand Slam τίτλο της, απέναντι σε μια εκ των Karolina Muchova και Jennifer Brady.

Η 23χρονη Γιαπωνέζα, ακόμα αρνείται να ηττηθεί σε τελική φάση Grand Slam διοργάνωσης, έχοντας πλέον ρεκόρ 11-0 νίκες σε προημιτελικούς (4-0), ημιτελικούς (4-0) και τελικούς (3-0)!

Επίσης έφτασε τις 20 διαδοχικές νίκες στο tour, με την τελευταία της ήττα στον αγωνιστικό χώρο να είναι από το περσινό Australian Open! Από τον Αύγουστο του 2020, όταν και επέστρεψε το tour μετά την αναστολή λόγω της πανδημίας, έχει αποσυρθεί από δυο τουρνουά και έχει κερδίσει βεβαίως το US Open, δεν έχει ηττηθεί όμως σε καμιά αναμέτρηση στην οποία έχει κατέβει.

Σήμερα η Osaka πέτυχε 20 winners, 8 περισσότερους από τη Serena που είχε 12, ενώ έκανε και 21 αβίαστα λάθη, τρια λιγότερα από την 39χρονη Αμερικανίδα, την οποία εμπόδισε για 2η φορά να φτάσει στον 24ο Grand Slam τίτλο της. Θυμίζουμε πως την είχε κερδίσει και στον τελικό του US Open, το 2018.

Στο 1ο σετ η Serena προηγήθηκε με 2-0, όμως η Osaka κέρδισε τα 5 επόμενα games και τελικά πήρε το σετ με 6-3. Στο 2ο σετ η Osaka ήταν εκείνη που έκανε το γρήγορο break για το 2-0. Η Serena κατάφερε να ισοφαρίζει στο 8ο game σε 4-4, όμως η Osaka απάντησε με 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά, για να πάρει τα δυο επόμενα games με love και να "σφραγίσει" την πρόκρισή της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots