Ξανά στον θρόνο της Μελβούρνης η Osaka! (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 - 11:58

Η Naomi Osaka κυριάρχησε στον τελικό του Australian Open και έγινε η 15η τενίστρια στην ιστορία που φτάνει τους 4 Grand Slams τίτλους, καθώς και η 1η από το 1991 και τη Monica Seles, που κερδίζει τους πρώτους 4 τελικούς της σε Slam!

O 4ος Grand Slam τίτλος είναι γεγονός για τη Naomi Osaka, που έγραψε ιστορία για μια ακόμα φορά, κερδίζοντας στον τελικό του Australian Open την Jennifer Brady με 6-4, 6-3.

Η 23χρονη Γιαπωνέζα, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη -θα επιστρέψει στο Νο.2 από τη Δευτέρα- έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και δεν επηρεάστηκε από το "βάρος" του φαβορί, για να διευρύνει το σερί της σε τελικούς Grand Slam στο 4-0 νίκες.

Αυτό είχε να συμβεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν η Monica Seles κέρδισε τους 4 πρώτους τελικούς της σε Slams. Να σημειωθεί πως η Seles είχε σταματήσει αυτό το σερί στους 6 κερδισμένους τελικούς.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι το γεγονός πως η Osaka δεν έχει χάσει ακόμα μετά από τα προημιτελικά σε Grand Slam (12-0). Και τις 4 φορές που έφτασε στα προημιτελικά, έχει κατακτήσει τον τίτλο: στο US Open το 2018, στο Australian Open το 2019, στο US Open το 2020 και στο Australian Open το 2021.

Σε έναν αγώνα που υπήρχε αρκετή πίεση και στις δυο μεριές, η Osaka πέτυχε 16 winners, έναν περισσότερο από την Brady, ενώ έκανε και 24 αβίαστα λάθη, 7 λιγότερα (31) από την Αμερικανίδα.

Η Brady αντιστάθηκε σθεναρά στο 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με break νωρίς, στο 1-3. Κατάφερε να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 3-3 με ένα love service game, σε ένα σημείο που φαινόταν να πατάει πολύ καλά στο court.

H Osaka χρειάστηκε να ανατρέψει το 15-30 στο επόμενο game για να σταματήσει το σερί της Αμερικανίδας και να σερβίρει για το υπέρ της 4-3, ενώ στο 9ο game ήρθε αντιμέτωπη και με break point, στο 4-4, 30-40, αλλά στάθηκε για μια ακόμα φορά στο ύψος της και έκανε το 5-4. Στο 10ο game η 23χρονη έφτασε και στο πολύτιμο break, που της χάρισε αυτό το πολύ κλειστό σετ.

Στο 2ο σετ έπαιξε πιο απελευθερωμένα η Osaka, που κατάφερε να φτάσει πολύ γρήγορα στο 4-0 και να "αγκαλιάσει" τη νίκη. Η Brady δεν το έβαλε κάτω, πήρε πίσω το ένα από τα δυο break και μείωσε σε 4-2 και αργότερα σε 5-3, όμως η Osaka ολοκλήρωσε το ματς χωρίς ίχνος νευρικότητας, με ένα love service game στο 9ο game, έπειτα από 77 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Η Osaka, η οποία χρειάστηκε να σβήσει 2 match points στον αγώνα της με την Garbine Muguruza στον 4ο γύρο, έφτασε τις 21 διαδοχικές νίκες, καθώς δεν έχει ηττηθεί σε αγώνα που έχει κατέβει από το περσινό Australian Open!

Σε τελικούς, βελτίωσε το ρεκόρ της στο 7-3 νίκες, έχοντας πλέον 7 τίτλους και τουλάχιστον από έναν στις 4 τελευταίες σεζόν.

Για την Brady, που έχασε από την Osaka και στα ημιτελικά του US Open το 2020, αυτός ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της καριέρας της μέχρι τώρα.

Η 25χρονη Αμερικανίδα, η οποία έπαιζε στο κολεγιακό για το UCLA έως και το 2017, βρίσκεται στην καλύτερη φάση της από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι και σήμερα, έχοντας προκριθεί σε έναν ημιτελικό και έναν τελικό Grand Slam, ενώ κέρδισε και τον 1ο τίτλο της καριέρας της στο Top Seed Open του Λέξινγκτον.  

Τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας κατά 11 θέσεις την τωρινή της θέση αλλά και το career high της (Νο.24).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots