Medvedev: "Οι Big 3 είναι Cyborgs του τένις!" (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev
tn team Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 - 16:07

O Novak Djokovic απέδειξε σήμερα πως η εποχή των Big 3 ακόμα δεν έχει περάσει και ο Daniil Medvedev το αναγνώρισε αυτό, λέγοντας πως είναι απλά καλύτεροι απ' όλους τους υπόλοιπους και προσδίδοντας τους τον χαρακτηρισμό... "Cyborgs"!

"Είμαι ήδη 25. Για να φτάσω τους 9 τίτλους στο Australian Open θα πρέπει να μην χάσω ξανά μέχρι τα 34. Πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Το ίδιο και με τον Rafa. Έχει 13 Roland Garros. Αυτοί οι άνθρωποι είναι Cyborgs του τένις! Είναι απλά απίστευτοι! Κάθε φορά που βγαίνω εκεί έξω δεν το σκέφτομαι αυτό, σκέφτομαι πως θέλω να κερδίσω. Τους κέρδισα σε κάποια μεγάλα τουρνουά, όπως στο Λονδίνο, αλλά στα Grand Slam πρέπει να είμαι καλύτερος απέναντι σ' αυτούς τους δυο και στον Roger", είπε ο Medvedev στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό του Australian Open.

"Τον βάζω μέσα στους τρεις δυσκολότερους αντιπάλους που είχα ποτέ", είπε για τον Djokovic ο Ρώσος. "Δεν αστειεύομαι, έχω παίξει και με τους τρεις (Big 3). Δεν χρειάζονται καλό λόγο από μένα, αλλά είμαι σίγουρος πως θέλουν να κερδίζουν σε κάθε τουρνουά που παίζουν και νιώθω πως απλά είναι καλύτεροι παίκτες απ' όλους εμάς τους υπόλοιπους. Το λένε και οι αριθμοί αυτό. Σίγουρα όταν είμαστε σε καλή μέρα μπορούμε να τους δώσουμε μια μεγάλη μάχη, μπορεί να κερδίσουμε και κάποιους αγώνες, ίσως και κάποιους μεγάλους τίτλους. Αλλά πάντα το μεγάλο ποσοστό θα είναι στη μεριά τους."

Ήταν ένας τελικός που ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 ώρες, με τον Djokovic να τον μετατρέπει σε παράσταση για έναν ρόλο και να παίρνει τη νίκη με 7-5, 6-2, 6-2. Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Medvedev θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο κέρδισε τους Andrey Rublev και Στέφανο Τσιτσιπά τις προηγούμενες ημέρες.

"Σίγουρα είναι δύσκολο. Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες. Δεν έχει σημασία αν είναι στον 1ο γύρο ή στον τελικό. Φυσικά, τώρα ένιωθα πιο κοντά στο τρόπαιο απ' ότι αν έχανα στον 1ο γύρο. Σχετικά με τον αγώνα, είναι δύσκολο να ξέρω ακριβώς τι έγινε με το που έχασα. Νιώθω πάντως πως σήμερα κέρδισε με έναν τρόπο που κέρδιζα εγώ τους αγώνες μου προηγουμένως στο τουρνουά. Ήμουν κοντά στο 1ο σετ, ήμουν μπροστά με break στο 2ο και τελικά έχασα με 3-0, δεν θα έλεγα παίζοντας άσχημα, αλλά σίγουρα δεν έπαιξα το καλύτερό μου. Πιθανότατα έκανε το παιχνίδι του τόσο καλά σήμερα που εξαιτίας του δεν μπόρεσα να παίξω το καλύτερό μου. Οπότε σκέφτομαι πως μοιάζει λίγο με τον τρόπο που κέρδισα τον Rublev και τον Τσιτσιπά, και οι δυο καταπληκτικοί Top 10 παίκτες, που τους κέρδισα με παρόμοιο σκορ. Έπαιζαν καλά, αλλά ένιωθα καλύτερος. Σήμερα ήταν έτσι με τον Novak."

Στον λόγο του στην απονομή, ο Medvedev μίλησε για την πρώτη φορά που συνάντησε στο Nole. Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε μερικές λεπτομέρειες ακόμα, ενώ εκθείασε γενικότερα τον Σέρβο για τον χαρακτήρα του εκτός γηπέδου: "Δεν θυμάμαι ακριβώς τη χρονιά που είχε γίνει αυτό. Πήγαινα μάλλον στο Μινσκ της Λευκορωσίας για να παίξω σε Futures. Εκείνος στο Μόντρεαλ ή στο Τορόντο για το Rogers Cup, μόλις είχε κερδίσει το Wimbledon. Ο προπονητής μου, που μιλούσε με τους κορυφαίους παίκτες, είπε πως ο Novak ήθελε κάποιον για να προπονηθεί και βρισκόμουν εκεί.

Όλα όσα είπα εκεί έξω ήταν αλήθεια. Πήγα εκεί, είχα ακούσει ιστορίες από τα media ότι ο Novak δεν ήταν και τόσο καλός. Το μόνο κακό που θυμάμαι από εκείνη τη μέρα ήταν πως είχε αργήσει λίγο. Ήταν πολύ καλός μαζί μου. Όπως είπα, εγώ ήμουν ντροπαλός, ήθελα να χτυπήσω μερικές μπάλες, προσπαθούσα να μην αστοχήσω, είχα σίγουρα άγχος. Αλλά ήταν πολύ καλός.

Μετά απ' αυτό είχαμε κι άλλες περιπέτειες μαζί. Με πήρε με ιδιωτικό τζετ στη Σερβία για το Davis Cup, όταν μόλις είχα μπει στο Top 100, κάτι τέτοιο. Πάντα ήταν καλός μαζί μου. Με βοήθησε πολύ και ψυχολογικά εκείνη τη χρονιά.

Γενικά βοηθάει πολλούς από εμάς με συμβουλές ή ακόμα και με την παρουσία του. Είναι ένας από τους 3 κορυφαίους όλων των εποχών. Πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να μη μιλήσει σε κάποιον που είναι στο Νο.500 του κόσμου. Όχι επειδή είναι αλαζόνας, αλλά απλά δεν είναι η δουλειά του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots