Για 1η φορά μόνο o Nadal από Big 3 σε ένα Slam

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 - 10:18

O Rafael Nadal θα αγωνιστεί για 1η φορά στην καριέρα του σε ένα Grand Slam, χωρίς να συμμετέχουν οι Roger Federer και Novak Djokovic. Επιπλέον, ο Ισπανός είναι ο μόνος παίκτης στο πάνω μισό του ταμπλό του Australian Open που έχει κερδίσει Slam στο παρελθόν.

Η είδηση της οριστικής ακύρωσης της βίζας του Novak Djokovic και η απουσία του από το Australian Open του 2022, σημαίνει πως μόνο ο Nadal μπορεί να διεκδικήσει το 21ο Slam προς το παρόν, αφού τόσο ο Federer όσο και ο Djokovic δεν θα παίξουν στη Μελβούρνη.

Ενώ ο Djokovic είχε παίξει σε Slams χωρίς τους Nadal και Federer, ενώ ο Federer ξεκίνησε την καριέρα του χωρίς τους Nadal και Djokovic, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην μακροχρόνια καριέρα του Rafa, που δεν θα έχει κανέναν από τους δυο μεγαλύτερους αντιπάλους του σε ένα Grand Slam.

Αυτό οφείλεται και στην εντυπωσιακή συνέπεια του Djokovic, που θα χάσει μόλις για 2η φορά στην καριέρα του ένα Grand Slam! Από το ξεκίνημα της καριέρας του, ο 34χρονος Σέρβος είχε παίξει σε 66 Slams συνολικά και είχε χάσει μόνο το US Open του 2017, εξαιτίας του τραυματισμού του στον αγκώνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Nadal είναι ο μόνος παίκτης που έχει κατακτήσει Slams τίτλους στο παρελθόν, σε ολόκληρο το πάνω μισό του ταμπλό του φετινού Australian Open! Στο κάτω μισό υπάρχουν μόλις τρεις νικητές ακόμα, οι Andy Murray, Marin Cilic και Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots