Nadal: "Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε τον Novak εδώ"

 
Nadal: "Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε τον Novak εδώ"
tn team Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 17:30

Η απέλαση του Novak Djokovic απασχολεί ακόμα την κοινότητα του τένις και ο Rafael Nadal μίλησε γι' αυτό, λέγοντας πως σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελε τον Novak στο τουρνουά και πως σ' αυτή την υπόθεση ο Σέρβος δεν ήταν ο μόνος που έκανε λάθη.

"Με έχει κουράσει όλο αυτό", ήταν η αρχική αντίδραση του Nadal, όταν δέχτηκε νέα ερώτηση για τον Djokovic στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

"Πριν από μια εβδομάδα που κέρδισε την πρώτη δίκη, ήταν σε θέση να πάρει πίσω τη βίζα του και να προπονηθεί. Τότε είπα ότι μίλησε η δικαιοσύνη. Αν η δικαιοσύνη είπε πως η βίζα του ήταν έγκυρη και μπορούσε να παίξει εδώ, τότε αυτό ήταν το πιο δίκαιο και θα έπρεπε να παίζει εδώ.

Χθες όμως η δικαιοσύνη είπε κάτι διαφορετικό. Ποτέ δεν θα εναντιωθώ σε κάτι που λέει η δικαιοσύνη. Κάτι που πιστεύω όμως προσωπικά, είναι πως το ιδανικό για ένα άθλημα, είναι να έχεις τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο. Αυτό είναι το καλύτερο για το άθλημα. Οπότε αν ο Novak έπαιζε εδώ, θα ήταν καλύτερα για όλους, δεν υπάρχουν αμφιβολίες σε αυτό."

Ο Ισπανός πρόσθεσε πως οι σχέσεις του ήταν πάντα καλές με τον Nole, επομένως σε προσωπικό επίπεδο του ευχήθηκε τα καλύτερα, ωστόσο τόνισε πως και για το άθλημα θα ήταν καλύτερο αν ο Σέρβος ήταν στη Μελβούρνη, ανεξάρτητα με το αν θα ήταν δίκαιο ή όχι.

"Πάντα είχα πολύ σεβασμό και καλές σχέσεις με τους αντιπάλους μου. Κατά τη γνώμη μου, η ζωή είναι καλύτερη όταν έχεις καλές σχέσεις με όλους, ειδικά στα αποδυτήρια. Αυτό ίσχυε σε όλη την καριέρα μου, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Novak δεν ανήκει στις εξαιρέσεις. Πάντα είχαμε καλή σχέση. Του εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα. Η κατάσταση αυτή ήταν ένα χάλι. Δεν ήταν ο μόνος που έκανε λάθος εδώ, υπάρχουν περισσότεροι υπεύθυνοι γι' αυτή τη φριχτή κατάσταση που αντιμετώπισε τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Αλλά φυσικά έχει και εκείνος τις ευθύνες του. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να τον δω να αγωνίζεται εδώ."

Ο Nadal έκανε μια καλή πρεμιέρα στο Australian Open, συνέτριψε με 3-0 σετ τον Marcos Giron και θα παίξει την Τετάρτη με τον Yannick Hanfmann για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots