Σε υψηλές πτήσεις ο Rafa! (vid)

 
Σε υψηλές πτήσεις ο Rafa! (vid)
tn team Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 7:42

Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο Rafael Nadal στην πρεμιέρα του στο Australian Open, συντρίβοντας με 3-0 σετ τον Marcos Giron και αφήνοντες πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ο Nadal, ο οποίος πραγματοποίησε μια επιστροφή με πολλές αμφιβολίες εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι αλλά και της πρόσφατης νόσησης με κορωνοϊό, κατάφερε την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς να κατακτήσει το 250άρι της Μελβούρνης και σήμερα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και στην πρώτη του best-of-five αναμέτρηση.

Ο 35χρονος Ισπανός έπαιξε φανταστικό τένις και κέρδισε πολύ εύκολα τον Marcos Giron με 6-1, 6-4, 6-2, για να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο μόλις σε 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα.

Ήταν απολαυστικός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, που ολοκλήρωσε το ματς με 34 winners και 26 αβίαστα λάθη, έναντι μόλις 10 winners και 23 αβίαστων λαθών του Αμερικανού.

Κέρδισε εύκολα το 1ο σετ, κάνοντας δυο φορές break σε 4ο (3-1) και 6ο game (5-1), ενώ στο 2ο σετ ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με break point - αφού είχε πάρει ήδη προβάδισμα με break - το οποίο κι έσβησε για να κάνει το 2-0.

Ο Giron πάλεψε πολύ περισσότερο στο 2ο σετ, δεν είχε όμως άλλη ευκαιρία για να επιστρέψει. Στο 9ο game ο Nadal είχε 4 set points για να το ολοκληρώσει με νέο break, με τον Αμερικανό να αντιστέκεται και να μειώνει σε 5-4, πριν τελικά ο Ισπανός κλείσει το σετ στο δικό του σερβίς για το 6-4.

Καμία αντίσταση δεν μπόρεσε να προβάλλει στο 3ο σετ ο Giron, με τον Rafa να παίρνει ξανά με το καλημέρα το πάνω χέρι για το 2-0 και να κάνει νέο break για το 4-1 στο 5ο game, "σφραγίζοντας" τη νίκη του στο 8ο game, στο οποίο αντιμετώπισε για 2η φορά break point και το έσβησε με άσο.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Nadal σε ισάριθμες αναμετρήσεις φέτος. Επίσης ο Ισπανός έφτασε τις 70 νίκες στο Australian Open (70-15), όπου αγωνίζεται για 17η φορά στην καριέρα του.

Στον 2ο γύρο του αυστραλιανού major, o 35χρονος ενδέχεται να συναντηθεί με τον φορμαρισμένο Θανάση Κοκκινάκη, που επίσης προέρχεται από την κατάκτηση ενός τίτλου - του πρώτου στην καριέρα του. Ο Κοκκινάκης ωστόσο θα χρειαστεί να περάσει πρώτα από το εμπόδιο του Γερμανού Yannick Hanfmann, με τον οποίο παίζει αργότερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots