Κύργιος: "Έχουμε ένα bromance με τον Djokovic, θα του ζητήσω να παίξουμε διπλά" (vid)

 
Κύργιος: "Έχουμε ένα bromance με τον Djokovic, θα του ζητήσω να παίξουμε διπλά" (vid)
tn team Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 17:53

Ο Νικ Κύργιος αναφέρθηκε στο... bromance που είχε αυτές τις ημέρες με τον Novak Djokovic και είπε πως θα του ζητήσει να παίξουν διπλό σε κάποιο μελλοντικό τουρνουά.

"Προφανώς εγώ και ο Novak είχαμε κάποιες διαφορές στο παρελθόν. Υποθέτω αυτές οι διαφωνίες ανήκουν στο παρελθόν, αλλά είτε ήταν ο Novak, είτε κάποιος άλλος, θα έκανα το ίδιο. Δεν το έκανα επειδή είναι Σέρβος, όποιος παίκτης και να ήταν σ' αυτό το σενάριο θα έκανα αυτό που θα πίστευα πως είναι σωστό. Απλά ήταν συγκυριακό να είναι ο Novak, που είναι μια ιδιαίτερη ιστορία. Τώρα έχουμε κάτι σαν bromance και δεν παραπονιέμαι γι' αυτό. Θα του ζητήσω να παίξουμε διπλά κάπου", είπε ο Κύργιος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Liam Broady για το Australian Open.

Παρότι παλιότερα είχαν τις διαφωνίες τους και ο ίδιος ο Κύργιος υπήρξε πολύ αυστηρός κριτής του Σέρβου, αυτές τις ημέρες ήταν ένας από τους πολύ λίγους παίκτες που υποστήριξαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον Djokovic, σ' αυτή την απίστευτη περιπέτειά του.

Εκτός από τον Djokovic, ο Κύργιος ρωτήθηκε και για την Peng Shuai, της οποίας η υπόθεση παραμένει στάσιμη: "Προφανώς κάτι δεν πάει καλά εκεί. Την περίοδο που συνέβαινε είχα πολλά να αντιμετωπίσω και δεν ασχολήθηκα πολύ, γι' αυτό και δεν γνωρίζω τόσα πολλά γι' αυτό το θέμα. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αν συνεχιστεί πάντως, θα πρέπει προφανώς να δείξουμε περισσότερη ευαισθητοποίηση και να χρησιμοποιήσουμε το βήμα που έχουμε ως αθλητές. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό και να μην το αφήσουμε να ξεχαστεί."

Στον 2ο γύρο του Australian Open, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, τον Daniil Medvedev, τον οποίο έχει κερδίσει και στις δυο προηγούμενες συναντήσεις τους.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι δυο φορές καλύτερος από τότε που είχαμε παίξει τελευταία φορά. Αλλά αυτή η εμπειρία και η επιτυχία που είχα απέναντί του ήταν σημαντική, γιατί ξέρω τον τρόπο του παιχνιδιού του και τι πρέπει να κάνω. Όπως είπα όμως, δεν πρόκειται να σκεφτώ αυτόν τον αγώνα τώρα. Θα δειπνήσω με την ομάδα μου, δεν θεωρώ αυτές τις στιγμές δεδομένες. Θα επιστρέψω στο δωμάτιό μου, θα περάσω χρόνο μαζί τους, κάτι που μου αρέσει να κάνω. Αύριο έχω το διπλό, οπότε αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζω αυτόν τον αγώνα."

Τέλος, για την εμπειρία του με τον κορωνοϊό, ο Ελληνοαυστραλός είπε: "Ο Covid με έπιασε καλά. Έκανα 5 ώρες προπόνηση την ημέρα (πριν) και ένιωθα εξαιρετικά και ξαφνικά έμεινα στο κρεβάτι, δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά και είχα βήχα. Ένιωθα πολύ άσχημα. Εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα σε όποιον το έχει περάσει. Σωματικά ακόμα δεν είμαι στο 100% μου, αλλά δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ αυτό ως δικαιολογία. Όλος ο κόσμος το αντιμετωπίζει, οπότε θα το πάρω μέρα με τη μέρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots