Σόου και 1η νίκη από τον Ιούλιο για τον Κύργιο! (vids)

 
Σόου και 1η νίκη από τον Ιούλιο για τον Κύργιο! (vids)
tn team Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 - 12:26

Στην πρώτη του αναμέτρηση από τον Σεπτέμβριο και λίγες μέρες αφού διαγνώστηκε με Covid-19, ο Νικ Κύργιος πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Liam Broady συνδυάζοντας ποιότητα με θέαμα και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στους τελευταίους 6 μήνες!

Πολύ εντυπωσιακός ήταν στην πρεμιέρα του στο Australian Open αλλά και στη φετινή σεζόν ο Νικ Κύργιος, ο οποίος συνέτριψε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Liam Broady με 6-4, 6-4, 6-3, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα στην John Cain Arena.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 21 άσους, είχε συνολικά 41 winners και έκανε μόλις 26 αβίαστα λάθη. Δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Βρετανό, καθώς κυριάρχησε στο court από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Έκανε break στο πρώτο game του 1ου και του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0 και να μείνει μπροστά σε όλη τη διάρκειά τους. Στο 3ο σετ ήρθε και πάλι νωρίς το break, στο 3ο game, με τον Κύργιο να προηγείται με 2-1. Χάρη σε νέο break στο 9ο game "σφράγισε" το 3ο σετ με 6-3 και τη νίκη, σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Ο Κύργιος δεν είχε αγωνιστεί την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς εξαιτίας άσθματος, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα δεν έπαιξε επειδή βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτή ήταν η πρώτη του αναμέτρηση από τον Σεπτέμβριο, ενώ έβαλε τέλος σε ένα σερι 4 χαμένων αγώνων, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη από τον Ιούλιο, μετά από περίπου 6 μήνες!

Ο 26χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.115 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά φαίνεται ικανός να κερδίσει τον οποιονδήποτε, θα παίξει με τον Daniil Medvedev στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots