Μπήκαν τελικό Κοκκινάκης και Κύργιος! (vid)

 
Νικ Κύργιος & Θανάσης Κοκκινάκης
Νικ Κύργιος & Θανάσης Κοκκινάκης © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 - 8:57

Ασταμάτητοι οδεύουν προς τον πρώτο τους Grand Slam τίτλο οι Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος, που απέκλεισαν άλλη μια πολύ καλή ομάδα και μπήκαν στον τελικό του Australian Open.

Οι Κοκκινάκης και Κύργιος κέρδισαν τον Ισπανό Marcel Granollers και τον Αργεντινό Horacio Zeballos, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-6 (4), 6-4, στον σημερινό ημιτελικό του διπλού του Australian Open, στη Rod Laver Arena.

Οι δυο Ελληνοαυστραλοί δεν απειλήθηκαν καθόλου με break point στο 1ο σετ και έκαναν ένα καλύτερο tie-break, όπου επικράτησαν με 7-4. Στο 2ο σετ προηγήθηκαν με 3-0, αλλά οι Granollers και Zeballos κατάφεραν να επιστρέψουν, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Οι Κοκκινάκης και Κύργιος ωστόσο είχαν τον τελευταίο λόγο, κάνοντας ένα νέο break στο 10ο game για το 6-4.

Οι Κοκκινάκης και Κύργιος έχουν βγάλει μέχρι τώρα εκτός το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, Nikola Mektic και Mate Pavic (7-6, 6-3), τους No.3 του ταμπλό, τους Νο.6 του ταμπλό, Tim Puetz και Michael Venus (7-5, 3-6, 6-3), καθώς και τους Νο.15, Ariel Behar και Gonzalo Escobar (6-4, 4-6, 6-4).

Με τη νίκη τους εξασφάλισαν και πως ο τίτλος θα πάει σε αυστραλιανά χέρια, αφού στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τους Αυστραλούς Matthew Ebden και Max Purcell, που στον άλλον ημιτελικό είχαν κερδίσει νωρίτερα τους Νο.2 στο ταμπλό, Rajeev Ram και Joe Salisbury, με 6-3, 7-6 (9).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots