Θερμή υποδοχή για Nole - φιλική νίκη του Κύργιου (vids)

 
Θερμή υποδοχή για Nole - φιλική νίκη του Κύργιου (vids)
tn team Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 - 11:26

O Novak Djokovic γνώρισε θερμή υποδοχή από 15.000 φιλάθλους στην Rod Laver Arena, στη μεγάλη του επιστροφή σε γεμάτο στάδιο στη Μελβούρνη. Η ομάδα του Νικ Κύργιου πανηγύρισε τη νίκη στο σπουδαίο φιλικό με τον Σέρβο, σε μια όμορφη τενιστική βραδιά.

Ο Nole είδε για πρώτη φορά κατάμεστη τη Rod Laver Arena μετά από 3 χρόνια, αφού το 2021 το τουρνουά έγινε με μεγάλους περιορισμούς λόγω της πανδημίας και φυσικά το 2022 είχε εκείνη τη μεγάλη περιπέτεια που κατέληξε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για εκείνον.

Η επιστροφή του στο μεγαλύτερο στάδιο της Μελβούρνης προφανώς και του δημιούργησε αμφιβολίες τις τελευταίες μέρες, ο κόσμος ωστόσο φρόντισε να τις διώξει με το καλημέρα, ετοιμάζοντας γι' αυτόν μια πολύ θερμή υποδοχή.

"Νιώθω συγκινημένος", είπε στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το court o 35χρονος Σέρβος, ο οποίος είναι αήττητος στην Αυστραλία τα 5 τελευταία χρόνια, ενώ έχει κατακτήσει 9 φορές το Australian Open.

Στο αγωνιστικό μέρος της συνάντησης του Nole με τον Κύργιο, οι δυο παίκτες έπαιξαν από ένα σετ με κανονισμούς Fast-4 τένις, με τον Κύργιο να κερδίζει το 1ο στο tie-break με 4-3 και τον Djokovic το 2ο με 4-2.

Αντί για 3ο σετ οι δυο παίκτες έπαιξαν ένα match tie-break 10 πόντων, στο οποίο είχαν συμπαίκτες από έναν παίκτη wheelchair στο πρώτο μισό, αλλά και από έναν παίκτη junior στο δεύτερο μισό. Η ομάδα του Κύργιου πανηγύρισε τη νίκη με 10-9, με τον τελευταίο πόντο μάλιστα να τον υπογράφει ο μικρός που έπαιξε μαζί του, γνωρίζοντας την αποθέωση!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots