Άνετη πρεμιέρα για Σάκκαρη στη Μελβούρνη (vids)

 
Άνετη πρεμιέρα για Σάκκαρη στη Μελβούρνη (vids)
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 5:25

Η Μαρία Σάκκαρη δεν συνάντησε πολλές δυσκολίες απέναντι στην Yue Yuan στην πρεμιέρα της στο Australian Open και έφτασε σε μια καθαρή επικράτηση με 2-0 σετ.

Παρότι κάθε πρεμιέρα είναι αγχωτική και η Μαρία Σάκκαρη σίγουρα δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις σήμερα, κατάφερε να πάρει τη νίκη χωρίς να ανησυχήσει άμεσα απέναντι στην Yue Yuan, της οποίας επικράτησε με 6-1, 6-4 σε 1 ώρα και 34 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena.

Η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των δυο παικτριών ήταν ξεκάθαρη και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών μπορεί να ζορίστηκε λίγο στο 2ο σετ, κατάφερε όμως να αποφύγει τις περιπέτειες και να κλείσει το ματς μέσα σε ανακούφιση.

Πιο συγκεκριμένα, η Σάκκαρη κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο "έσπασε" 3 φορές στη σειρά το σερβίς της νεαρής Κινέζας τενίστριας και έσβησε και 3 break points που αντιμετώπισε - όλα στο 4ο game (3-1) - για να επιβληθεί με 6-1.

Στο 2ο σετ ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με την 24χρονη Yuan, την οποία αντιμετώπιζε για 1η φορά στην καριέρα της σήμερα η Μαρία, να κάνει το break στο 1ο game και να προηγείται με 2-0.

Κατάφερε να μείνει μπροστά μέχρι και το 3-1 η Yuan, αλλά η Σάκκαρη έκανε τελικά το break back και ισοφάρισε σε 3-3. Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 4-3 και πίεσε για το break, χάνοντας 3 break points στο 8ο game, όταν η Κινέζα ισοφάρισε σε 4-4.

Και στο 10ο game έχασε 2 break points και match points η Σάκκαρη, η οποία έδωσε και πολλούς πόντους με λάθη στην αντίπαλή της, τελικά όμως αξιοποίησε το 3ο της match point και έκανε το break για το 6-4, για να αποφύγει περαιτέρω περιπέτειες.

Αυτή ήταν η 4η νίκη σε 5 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν για τη Σάκκαρη, που έχει υψηλές βλέψεις στο Grand Slam της Αυστραλίας.

Στον 2ο γύρο της Μελβούρνης, θα αντιμετωπίσει την Diana Shnaider από τη Ρωσία, μια πολύ επικίνδυνη παίκτρια που είναι μόλις 18 ετών, ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της και λίγο νωρίτερα πέτυχε την 1η της main-draw νίκη σε Grand Slam τουρνουά, επικρατώντας της Kristina Kucova με 7-6 (8), 7-5.

Η Shnaider βρίσκεται ήδη στο Νο.106 της παγκόσμιας κατάταξης και ανεβαίνει, ενώ πέρσι στα junior ήταν ημιφιναλίστ στο US Open και πρωταθλήτρια στα διπλά σε Australian Open και US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots