Στο ύψος του ο Djokovic (vids)

 
Στο ύψος του ο Djokovic (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 - 14:07

O Novak Djokovic είχε την πρώτη του απώλεια σετ στο φετινό Australian Open, ενώ έδειξε να τον ταλαιπωρεί και το πόδι του σήμερα, στάθηκε ωστόσο στο ύψος των περιστάσεων και έφτασε στην 36η διαδοχική νίκη του στην Αυστραλία.

Το αήττητο του Djokovic από το 2018 στην Αυστραλία καλά κρατεί, με τον Σέρβο τενίστα να κερδίζει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Enzo Couacaud, με 6-1, 6-7 (5), 6-2, 6-0, για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο 35χρονος Nole, ο οποίος διεκδικεί στη Μελβούρνη τον 10ο τίτλο του στο Australian Open και τον 22ο σε Grand Slam διοργάνωση, δεν ήταν στα καλύτερά του σήμερα και αυτό φάνηκε από την αρχή.

Παρότι κέρδισε και τα 3 σετ με μεγάλη διαφορά στα games, αναγκάστηκε να πάει σε μεγάλα ράλι με τον Γάλλο τενίστα, που βρίσκεται στο Νο.190 του κόσμου, ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα φάνηκε μόνος του να κάνει δυσκολότερη τη ζωή του.

Λίγο πριν το τέλος του 2ου σετ, πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ εξαιτίας του γνωστού προβλήματος στο αριστερό πόδι, το οποίο σήμερα τον ταλαιπώρησε πολύ περισσότερο σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας του.

Όταν επέστρεψε έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ στο 4-5, όπου δυσκολεύτηκε αρκετά πριν τελικά κρατήσει το σερβίς του. Στο επόμενο game έχασε δυο break points και αυτό του στοίχισε, αφού παρότι προηγήθηκε με 3-0 στο tie-break, το έχασε τελικά με 7-5.

Ο Couacaud από την πλευρά του έκανε αναμφίβολα το σετ της ζωής του και προσπάθησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ο Nole όμως τον προσγείωσε στην πραγματικότητα. Αφενώς ανέβασε το επίπεδό του ο Σέρβος πρωταθλητής, αφετέρου φρόντισε να μην υποτιμήσει καθόλου τον Γάλλο, γνωρίζοντας πως μπορεί να γίνει επικίνδυνος, με αποτέλεσμα να παίξει κάθε πόντο με μεγάλη προσήλωση.

Ο Couacaud χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να πάρει το πρώτο του game στο 3ο σετ και να μειώσει σε 1-3, ενώ με ένα love service game αργότερα μείωσε σε 2-4. Ο Djokovic δεν τον άφησε να κερδίσει άλλο game, κερδίζοντας τα 8 τελευταία του αγώνα και τα 12 από τα 14 που παίχτηκαν σε 3ο και 4ο σετ, για να φτάσει χωρίς να έχει μεγαλύτερες ανησυχίες στην επικράτηση, λίγο μετά τη συμπλήρωση τριών ωρών αγώνα.

Αυτή ήταν η 36η διαδοχική νίκη του Nole σε αυστραλιανό έδαφος, με τον Novak να έχει παράλληλα 12 συνεχόμενες νίκες στο tour και 25 νίκες στις 26 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Στον 3ο γύρο του Australian Open θα δώσει ένα δυνατότερο τεστ ο Djokovic, αντιμετωπίζοντας τον Grigor Dimitrov. Νωρίτερα ο Βούλγαρος συνέτριψε τον Laslo Djere με 6-3, 6-2, 6-0, δείχνοντας να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως σε 10 αναμετρήσεις στο παρελθόν ο Dimitrov έχει κερδίσει μόνο μια φορά τον Djokovic, ενώ μετράει 7 διαδοχικές ήττες από το 2013 μέχρι σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots