Tο... βιολί του ο Djokovic στην Αυστραλία! (vids)

 
Tο... βιολί του ο Djokovic στην Αυστραλία! (vids)
© REUTERS/Carl Recine
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 13:20

Ο Novak Djokovic φάνηκε και σήμερα να μην είναι στο 100% του, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να επιβληθεί του Grigor Dimitrov με 3-0 σετ και να συνεχίσει τα εντυπωσιακά του σερί στην Αυστραλία!

O Djokovic έδειξε και σήμερα να ταλαιπωρείται από το πόδι του, ιδίως στο 3ο σετ, κατάφερε όμως μέσα σε ανακούφιση να κλείσει αυτό το ματς πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα, κερδίζοντας τον Dimitrov με 7-6 (7), 6-3, 6-4.

Τεράστια σημασία για να έρθει αυτή η νίκη στα 3 σετ και να μη χρειαστεί να μείνει κι άλλο στη Rod Laver Arena, έπαιξε η εμπειρία και η κλάση του Djokovic, που κατάφερε να κερδίσει το πολύ αμφίρροπο 1ο σετ.

Εκεί, πρώτα ο Σέρβος είχε χάσει 3 set points για το 6-3, αλλά σπατάλησε και τη δυνατότητα να κλείσει το σετ όταν σέρβιρε γι' αυτό στο 5-4. Αργότερα ήταν η σειρά του Dimitrov να χάσει ευκαιρίες, έχοντας 2 set points για το 7-5.

Σε ένα σημείο που είχε το momentum ο Βούλγαρος, ο Nole στάθηκε στο ύψος του, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί κατάφερε να παίξει 3 σπουδαίους πόντους στη σειρά από το 6-7, το 3ο set point του Dimitrov, για να το κερδίσει με 9-7 και να πάρει το πολύ σημαντικό αυτό προβάδισμα.

To tie-break σαφώς άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Djokovic, που παρότι έδειχνε να μην είναι στα καλύτερά και τουλάχιστον η γλώσσα του σώματός του δεν ήταν ιδανική - γιατί η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή - ο Σέρβος κατάφερε να είναι κυρίαρχος στα 2 επόμενα σετ και να κλείσει χωρίς πρόβλημα την αναμέτρηση.

Στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break για να προηγηθεί με 5-2, ενώ δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του. Στο 3ο σετ, όπου και έδειξε να πονάει περισσότερο στο αριστερό του πόδι, πήρε λύσεις από τις επιστροφές του και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Dimitrov, για να προηγηθεί με 4-1. Ο Βούλγαρος έκανε στο ενδιάμεσο ένα break για να μείνει σε επαφή, ενώ έκανε και 2ο break και μείωσε σε 4-3.

Στα πολύ κρίσιμα επόμενα games, όπου τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα για τον Djokovic και να αναγκαζόταν να παίξει κι άλλο σετ με άγνωστο το σε τι κατάσταση θα βρισκόταν, ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων φρόντισε να το αποφύγει, βρίσκοντας καλά σερβίς για να μην απειληθεί στα 2 τελευταία service games του και να φτάσει στο 6-4, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 3 ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 24η διαδοχική νίκη του Djokovic στο Australian Open και η 37η συνεχόμενη στην Αυστραλία, όπου δεν έχει χάσει από το 2018. Θυμίζουμε πως ο Nole διεκδικεί τον 10ο τίτλο του στο Grand Slam της Μελβούρνης και τον 22ο συνολικά σε Grand Slam.

Στον 4ο γύρο, όπου θα παίξει για 15η φορά στην καριέρα του, θα χρειαστεί σίγουρα να τρέξει αρκετά, καθώς θα αντιμετωπίσει τον πολύ καλό και αγαπημένο του κοινού, Alex De Minaur, που νωρίτερα σήμερα επιβλήθηκε του Benjamin Bonzi με 7-6 (0), 6-2, 6-1. Αυτή θα είναι η 1η τους συνάντηση στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots