Απέκλεισε και τον Auger-Aliassime o Lehecka! (vids)

 
Jiri Lehecka
Jiri Lehecka © REUTERS/Carl Recine
tn team Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 10:16

Ακόμα μια πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε ο 21χρονος Jiri Lehecka, που απέκλεισε από το Australian Open τον Felix Auger-Aliassime και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam, ενώ εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πριν αρχίσει το Australian Open, o Jiri Lehecka δεν είχε καμία Grand Slam νίκη στο ενεργητικό του. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα κατάφερε να πετύχει 4 και να προκριθεί σε έναν προημιτελικό major διοργάνωσης!

Ο εντυπωσιακός 21χρονος Τσέχος, ο οποίος προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και ήδη την ξεπέρασε στον πρώτο μήνα του 2023, επικράτησε του Auger-Aliassime με 4-6, 6-3, 7-6 (2), 7-6 (3), κάνοντας ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι στο Melbourne Park και συγκεκριμένα στη Margaret Court Arena.

Μετά το γρήγορο break που δέχτηκε στο 1ο σετ και την απώλειά του, κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και να κάνει ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο έκανε και το πρώτο του break στο κρίσιμο 8o game, για να περάσει μπροστά με 5-3. Με μεγάλη ψυχραιμία σέρβιρε για το σετ στη συνέχεια και ισοφάρισε το ματς.

Συνέχισε δυνατά και στο 3ο σετ ο Τσέχος, ο οποίος μπορεί να έχασε 3 break points για να "σπάσει" εκ νέου τον Καναδό, ήταν όμως καλύτερος και στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-0 και τελικά το ολοκλήρωσε στο 3ο του set point, κάνοντας το 7-2.

Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν είχε break point και ο Lehecka ήταν για μια ακόμα φορά καλύτερος στο tie-break. Παίζοντας ελεύθερο τένις και χωρίς πίεση, ο 21χρονος κατάφερε να προηγηθεί αρχικά με 4-1 και όταν είδε τον Felix να πλησιάζει στο 4-3 πήρε 3 πόντους στη σειρά και έβαλε τέλος στο ματς, έπειτα από 3 ώρες και 13 λεπτά στο court.

Θυμίζουμε πως ο Lehecka δεν είχε καθόλου εύκολο ταμπλό στο τουρνουά, βγάζοντας εκτός με 3-0 σετ τον Borna Coric στον 1ο γύρο, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Christopher Eubanks με 3-1 σετ και στον 3ο γύρο το Νο.11 του ταμπλό, Cameron Norrie, με 3-2 σετ.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jannik Sinner για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον μεγαλύτερο προημιτελικό της ζωής του, έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια μεγάλη άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη.

Από το Νο.71 που βρίσκεται σήμερα, θα ανεβεί τουλάχιστον στο Νο.40 την άλλη Δευτέρα (30 Ιανουαρίου), ενώ αν κερδίσει κι άλλο ματς στη Μελβούρνη θα εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο και στο Top 30!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots