Το όνειρο συνεχίζεται για τον Shelton! (vids)

 
Το όνειρο συνεχίζεται για τον Shelton! (vids)
tn team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 10:34

Η παραμυθένια πορεία του Ben Shelton στο φετινό Australian Open συνεχίζεται, με τον 20χρονο να κερδίζει τον JJ Wolf στα 5 σετ και να μπαίνει στα προημιτελικά, εξασφαλίζοντας παράλληλα την είσοδό του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Το προηγούμενο καλοκαίρι, ο νεαρός Αμερικανός ήταν εκτός Top 500!

Μια εβδομάδα πριν, ο Ben Shelton δεν είχε πετύχει ποτέ νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης (είχε άλλωστε αγωνιστεί μόνο μια φορά, στο US Open του 2022). Σήμερα πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη και μεθαύριο θα παίξει σε έναν Grand Slam προημιτελικό!

Ο τρομερός Αμερικανός, μόλις 20 ετών, κέρδισε τον συμπατριώτη του JJ Wolf μετά από μια μάχη 4 ωρών με 6-7 (5), 6-2, 6-7 (4), 7-6 (4), 6-2 και έδωσε συνέχεια στο μεγάλο όνειρο του Australian Open.

Δυο φορές βρέθηκε πίσω με σετ ο Shelton, ο οποίος φρόντισε να μείνει ψύχραιμος και τις δυο φορές που σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, στο 4ο σετ, καθώς και στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Αργότερα άνοιξε το 5ο σετ με ένα break για το 3-0 και με νέο break ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 8ο game (6-2), για να "σφραγίσει" τη νέα πολύ σπουδαία επιτυχία του, έπειτα από 3 ώρες και 47 λεπτά παιχνιδιού στην John Cain Arena.

Θυμίζουμε πως ο Shelton συστήθηκε στο παγκόσμιο τενιστικό κοινό μερικούς μήνες πριν, όταν κέρδισε τον Casper Ruud και έφτασε μέχρι τη φάση των "16" στο Masters του Σινσινάτι. Μετά απ' αυτό έκανε το ντεμπούτο του σε Grand Slam, παίζοντας στο US Open, ενώ πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη Φλόριντα και το κολεγιακό πρωτάθλημα, για να ξεκινήσει κι επίσημα την επαγγελματική του καριέρα στο τένις. Τον περασμένο Ιούνιο, πριν ακόμα κερδίσει το κολεγιακό πρωτάθλημα στα μονά που τον έκανε γνωστό στην Αμερική, βρισκόταν εκτός του Top 500 της ΑΤΡ.

Η δικαίωση για τη μεγάλη απόφαση που πήρε ήρθε ενδεχομένως γρηγορότερα και από ότι θα περίμεναν οι πιο αισιόδοξοι, με τον νεαρό Αμερικανό να κάνει το τουρνουά της ζωής του στη Μελβούρνη και να εξασφαλίζει ήδη την άνοδό του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Την επόμενη Δευτέρα, στη χειρότερη γι' αυτόν περίπτωση θα κερδίσει 46 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.43 του κόσμου, από το Νο.89 που βρίσκεται σήμερα.

Στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Tommy Paul με τον Roberto Bautista Agut.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots