Ασταμάτητη η Sabalenka, εκτός η Pliskova (vids)

 
Ασταμάτητη η Sabalenka, εκτός η Pliskova (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 10:08

H Aryna Sabalenka συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον 1ο της Grand Slam τίτλο, καθώς έχασε μόλις 5 games από την Donna Vekic και μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στα ημιτελικά. Νέα μεγάλη νίκη για τη Magda Linette, που απέκλεισε και την Karolina Pliskova.

H Sabalenka παραμένει ασταμάτητη το 2023, καθώς επιβλήθηκε της Vekic με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, διαμορφώνοντας το ρεκόρ της στη σεζόν στο άψογο 9-0 νίκες και χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ (18-0)!

Η 24χρονη Λευκορωσίδα ήταν και σήμερα πολύ εντυπωσιακή, πετυχαίνοντας 9 άσσους και 38 winners. Η φορμαρισμένη Vekic πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά, όμως η Sabalenka ήταν εκπληκτική στα κρίσιμα σημεία και κατάφερε να σβήσει τα 12 από τα 14 break points που αντιμετώπισε!

Η Vekic είχε μάλιστα ένα break point παραπάνω από την Sabalenka, η τελευταία όμως αξιοποίησε τα περισσότερα (5/13) κι έτσι έφτασε σ' αυτή τη φαινομενικά άνετη επικράτηση, για την οποία όμως χρειάστηκε να μείνει σχεδόν 2 ώρες στη Rod Laver Arena.

Η Sabalenka, η οποία θα ανεβεί στο Νο.4 του κόσμου τουλάχιστον και αν πετύχει μια ακόμα νίκη στη Μελβούρνη θα επιστρέψει στο career high της, Νο.2, προκρίθηκε στον 1ο της ημιτελικό στο Australian Open και 4ο συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά τους 2 ημιτελικούς που είχε στο US Open (2021, 2022) και τον ημιτελικό του Wimbledon (2021).

Δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελικό Grand Slam στην καριέρα της, επομένως αύριο θα έχει μια τεράστια ευκαιρία, απέναντι στη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά μέχρι στιγμής, Magda Linette.

Στα 30 της χρόνια η Πολωνή κάνει το τουρνουά της ζωής της και μετά από τον πρώτο 4ο γύρο και τον πρώτο προημιτελικό, προκρίθηκε και στον πρώτο της ημιτελικό σε major, κερδίζοντας μάλιστα την Karolina Pliskova, με 6-3, 7-5.

Η Linette, η οποία έχει βγάλει εκτός και τις Caroline Garcia, Anett Kontaveit και Ekaterina Alexandrova, θα κερδίσει τουλάχιστον 23 θέσεις στην κατάταξη και θα βρεθεί στο Νο.22 την ερχόμενη εβδομάδα, με το προηγούμενο career high της να είναι το Νο.33!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots