Η στήριξη του Khachanov στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η οργή του Αζερμπαϊτζάν (pics)

 
Η στήριξη του Khachanov στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η οργή του Αζερμπαϊτζάν (pics)
tn team Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 12:07

Τα πολιτικά μηνύματα του Karen Khachanov στην τηλεοπτική κάμερα εξόργισαν το Αζερμπαϊτζάν, που ζήτησε παραδειγματική τιμωρία του τενίστα από την ITF!

Μπορεί o Karen Khachanov να μην έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί την τιμωρημένη Ρωσία στο Australian Open και από την περασμένη εβδομάδα να μην επιτρέπονται ούτε οι σημαίες της πατρίδας του στις κερκίδες, ωστόσο υπήρχαν κάποιες σημαίες στους τελευταίους αγώνες του Ρώσου τενίστα, αυτές της αμφισβητούμενης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Khachanov έγραψε μάλιστα κάποια πολιτικά μηνύματα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ ως κομμάτι του Αζερμπαϊτζάν, παρότι μεγάλο μέρος της περιοχής ελέγχεται από την αυτόνομη Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ή Δημοκρατία του Αρτσάχ, με τη στήριξη της Αρμενίας.

"Συνέχισε να πιστεύεις μέχρι το τέλος" και "Αρτσάχ μείνε δυνατή", ήταν τα μηνύματα που άφησε στην κάμερα ο Khachanov μετά από δυο αγώνες του στη Μελβούρνη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το Αζερμπαϊτζάν.

Η ομοσπονδία του Αζερμπαϊτζάν, ζήτησε μάλιστα την τιμωρία του Khachanov από την παγκόσμια ομοσπονδία (ITF), "για να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Khachanov ρωτήθηκε για τα μηνύματα που έγραψε και τις σημαίες, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου: "Έχω αρμενικές ρίζες. Από την πλευρά του πατέρα μου, του παππού μου, ακόμα και της μητέρας μου. Δεν θέλω να πάω πιο βαθιά, απλά ήθελα να δείξω τη στήριξή μου προς τους ανθρώπους, αυτό είναι όλο", απάντησε ο 26χρονος τενίστας.

Θυμίζουμε πως ο Khachanov θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά την Παρασκευή στη Rod Laver Arena, για την ημιτελική φάση του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots