Djokovic: "Ο Στέφανος και εγώ είμαστε παράδειγμα για κάθε παιδί που ονειρεύεται" (vids)

 
Djokovic: "Ο Στέφανος και εγώ είμαστε παράδειγμα για κάθε παιδί που ονειρεύεται" (vids)
tn team Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 14:28

Ο Novak Djokovic μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ανταποδίδοντας τον σεβασμό που του έδειξε και εκείνος νωρίτερα, ενώ μοιράστηκε και ένα πολύ όμορφο μήνυμα για τα παιδιά όλου του κόσμου, με αφορμή το γεγονός πως δυο μικρές χώρες χωρίς παράδοση στο άθλημα, η Ελλάδα και η Σερβία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή.

"Πρώτα απ' όλα θέλω να πω πως με συγκίνησαν τα λόγια του Στέφανου, σε ευχαριστώ πολύ που είσαι τόσο ευγενικός και ευσεβής, το εκτιμώ. Πιστεύω πως και οι δυο συμφωνούμε πως στο court μπορεί να είμαστε ανταγωνιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Αναγνωρίζουμε ο ένας την προσπάθεια του άλλου και αναγνωρίζω την προσπάθειά σου και σε συγχαίρω για το εκπληκτικό σου τουρνουά. Ατυχία απόψε, αλλά σπουδαία μάχη. Σίγουρα αυτός δεν ήταν ο τελευταίος σου τελικός σε Grand Slam. Έχεις ακόμα πολύ χρόνο μπροστά σου, πολύ περισσότερο από μένα", είπε ο Djokovic, ανταποδίδοντας τα όμορφα λόγια που είχε πει για εκείνον νωρίτερα ο Στέφανος.

"Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την ομάδα σου και την οικογένειά σου. Ξέρω πόσο χρόνο δουλεύετε για να γίνεις καλύτερος παίκτης και καλύτερος άνθρωπος. Είσαι ένας από τους πιο επαγγελματίες παίκτες που υπάρχει στο tour και πιστεύω και πως είσαι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους εκτός γηπέδου, το είπα και πριν δυο μέρες αυτό και το πιστεύω", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, που έκλεισε την αναφορά στον Τσιτσιπά, με ένα πολύ όμορφο μήνυμα για όλα τα παιδιά που είδαν τον τελικό και ονειρεύονται να βρεθούν κάποτε σ' αυτή τη θέση.

"Η Ελλάδα και η Σερβία είναι δυο σχετικά μικρές χώρες, χωρίς μεγάλη παράδοση στο τένις. Δεν είχαμε πολλούς παίκτες για να παρακολουθούμε όταν ήμασταν μικροί, οπότε πιστεύω πως το μήνυμα για όλους τους μικρούς παίκτες που το βλέπουν αυτό τώρα και ονειρεύονται να βρεθούν εδώ που βρισκόμαστε απόψε εγώ και ο Στέφανος, είναι να κάνετε μεγάλα όνειρα, να τολμάτε να ονειρεύεστε, γιατί τα πάντα είναι πιθανά. Μην αφήσετε κανέναν να σας πάρει το όνειρο. Δεν έχει σημασία από που προέρχεστε, μάλιστα πιστεύω πως όσο πιο δύσκολη παιδική ηλικία έχεις, τόσο δυνατότερος γίνεσαι. Ο Στέφανος και εγώ είμαστε η απόδειξη γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots