Djokovic: "Θέλω να κερδίσω κι άλλα Slams - καλύτερος ο Τσιτσιπάς στο 2ο σετ" (vid)

 
Djokovic: "Θέλω να κερδίσω κι άλλα Slams - καλύτερος ο Τσιτσιπάς στο 2ο σετ" (vid)
tn team Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 - 17:15

O Novak Djokovic "προειδοποίησε" πως δεν θα σταματήσει εδώ, αφού στόχος του είναι να κερδίσει όσα περισσότερα Grand Slams γίνεται, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στις δυσκολίες που πέρασε για να φτάσει μέχρι τον 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη, αλλά και στον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του στο 2ο σετ

"Φυσικά και έχω κίνητρο για να κερδίσω όσα περισσότερα Grand Slams μπορώ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχω για να συνεχίσω. Είναι προνόμιο που είμαι μέρος αυτής της συζήτησης, του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών, είναι κολακευτικό", είπε ο Djokovic στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για φέτος στην Αυστραλία, δίνοντας το μήνυμα πως δεν πρόκειται να επαναπαυτεί επειδή "έπιασε" τα 22 Slams.

Ο Σέρβος μίλησε και για τη στιγμή που "λύγισε" από τα συναισθήματά του και ξέσπασε σε κλάματα: "Νιώθω τεράστια περηφάνια και ευχαρίστηση. Όταν πήγα στο box μου, συναισθηματικά κατέρρευσα. Ειδικά με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου. Μου πήρε υπερβολικά πολλή ενέργεια για να παραμείνω στο παρόν και να το πάω μέρα με τη μέρα όλο αυτόν τον καιρό."

Λίγη ώρα πριν, στη δική του συνέντευξη Τύπου, ο Goran Ivanisevic είχε πει πως η MRI εξέταση του Djokovic λίγες μέρες πριν από το τουρνουά ήταν πολύ άσχημη και το 97% των παικτών αυτόματα θα δήλωνε απόσυρση μετά απ' αυτό. Ο Djokovic φυσικά δεν θα έκανε κάτι τέτοιο και μίλησε για τον τραυματισμό του στον αριστερό μηρό και στη δική του συνέντευξη.

"Κάθε ένας αγώνας ήταν και μάχη επιβίωσης. Πριν από 2,5 εβδομάδες, δεν πίστευα καθόλου στις πιθανότητές μου. Από τον 4ο γύρο και μετά όμως άρχισα να νιώθω καλύτερα, το πόδι δεν με ενοχλούσε τόσο και η κίνησή μου ήταν καλύτερη."

Για τον σημερινό αγώνα και τον Τσιτσιπά, ο Novak είπε: "Ήξερα πως ο Τσιτσιπάς θα μου έφερνε μια διαφορετική πρόκληση σήμερα, οπότε έπρεπε να παραμείνω δυνατός. Ήταν ο καλύτερος παίκτης στο 2ο σετ, αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του."

Τέλος, για την ένταση που υπήρξε ανάμεσα στον ίδιο και στο box του στο 2ο σετ, είπε: "Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι περνάει κάποιος μέσα σε έναν τέτοιο αγώνα. Έψαχνα για καθοδήγηση. Είμαι ευγνώμων που με ανέχονται στην ομάδα μου, αν ήμουν εγώ στο box και κάποιος μου το έκανε αυτό, θα αντιδρούσα διαφορετικά!"

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Djokovic:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots