Ivanisevic: "Φοβήθηκα πολύ στο ματς με Dimitrov, ο Grigor έπαιξε λάθος"

 
Ivanisevic: "Φοβήθηκα πολύ στο ματς με Dimitrov, ο Grigor έπαιξε λάθος"
© REUTERS/Loren Elliott
tn team Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 20:00

Ο Goran Ivanisevic αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα του Novak Djokovic και πως το βίωσε όλη η ομάδα του, λέγοντας πως ούτε ο ίδιος θα πίστευε όλα όσα πέρασε για να φτάσει μέχρι τον τίτλο αν δεν τα έβλεπε με τα μάτια του, ενώ ανέφερε πως περισσότερο ανησύχησε στον αγώνα με τον Grigor Dimitrov, όπου ο Novak "σώθηκε" από τη λάθος τακτική του Βούλγαρου!

"Ως φίλαθλος του τένις, μπορώ να πω ότι αυτό που έχει καταφέρει ο Novak είναι τεράστιο. Ήμουν και παλιότερα προπονητής, είχα κερδίσει το US Open με τον Marin Cilic, όμως είναι σα να μου ζήτησε μετά η Ρεάλ Μαδρίτης να γίνω προπονητής της", είπε ο Ivanisevic, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σέρβο δημοσιογράφο Sasa Ozmo για το Tennis Majors.

Στη συνέχεια παρομοίασε τον Djokovic και με μια... μηχανή: "Όταν είσαι μηχανή, δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Χρειάζεται να είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο. Πάντα υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά, όμως στο τέλος συμβαίνει κάτι καλό και τότε σκεφτόμαστε πως άξιζε όλη αυτή η διαδικασία."

Θυμίζουμε πως ο Djokovic είχε τραυματιστεί στον αριστερό του μηρό κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Daniil Medvedev στα ημιτελικά της Αδελαΐδας και κάποιες μέρες, ειδικά την εβδομάδα πριν από το Australian Open, αλλά και την πρώτη εβδομάδα του τουρνουά, ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

"Συνέβη αυτός ο μικρός τραυματισμός και μετά επιδεινώθηκε. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι κατάφερε να κάνει. Δεν μπορώ παρά να είμαι περήφανος, που έχω τη δυνατότητα να δουλεύω με αυτόν τον άνθρωπο. Πάντα μπορώ να μάθω κάτι νέο από αυτόν, είναι τρελό. Είναι υπέροχο και έχουμε και οι δυο ιδιοσυγκρασίες με αρκετό συναισθηματισμό. Αυτό μας βοηθάει στην επικοινωνία, γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα και στο γήπεδο όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν με 'πυροβολεί' με το βλέμμα του, αλλά αν κάτι υπερέβαινε τα όρια, θα το ήξερα."

Όταν ρωτήθηκε για το πως ήταν ο Djokovic στις μέρες που δεν είχε αγώνες, ο Ivanisevic ήταν αρκετά γλαφυρός, όπως πάντα: "Ξέρετε, όταν ένας πρόεδρος επισκέπτεται μια ξένη χώρα και του δίνουν μια λίστα με 37.000 πράγματα για να κάνει... Έτσι ήταν ο Novak. Είχε 37.000 πράγματα για να κάνει, όλα σχετικά με θεραπεία. Όταν κέρδισε, ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα απ' όλες αυτές τις μέρες. Πέρασε περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητό του απ' ότι στα 16 προηγούμενα Australian Open που αγωνίστηκε μαζί! Και η ιατρική ομάδα ήταν απίθανη, απίθανη. Επίσης ήρθε η γιατρός του Marijana (Kovacevic), οπότε έπρεπε να της βγάλουμε βίζα και τις πτήσεις, δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσα πράγματα. Αν δεν ήμουν παρών σε όλα αυτά και κάποιος μου τα έλεγε, πιθανότατα δεν θα τον πίστευα. Γι' αυτό είναι τόσο ξεχωριστός και γι' αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη του μέχρι τώρα."

Τέλος, ο Ivanisevic μίλησε για τον αγώνα με τον Dimitrov, όπου φάνηκε και στον τηλεοπτικό φακό ότι ο Djokovic δεν ένιωθε καλά στο court και εκεί ήταν που όλο το τιμ βίωσε εντονότερες ανησυχίες και φόβο. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Dimitrov ακολούθησε λάθος στρατηγική και γι' αυτό δεν κέρδισε τον αγώνα.

"Στους δυο πρώτους γύρους οι αντίπαλοι ήταν ευκολότεροι, οπότε σκεφτήκαμε πως θα τα καταφέρει. Με τον Dimitrov, απλά ο Dimitrov έπαιξε με λάθος τρόπο. Εκείνος και ο προπονητής του δεν είχαν το σωστό πλάνο! Ο Novak δεν μπορούσε να κουνηθεί σ' αυτό το ματς και ο Grigor έκανε 2-3 drop shots... εγώ θα έκανα 300! Αλλά είναι Βαλκάνιος αδερφός μας, οπότε μας βοήθησε (γέλια)", είπε αστειευόμενος ο Goran, που κατέληξε: "Ο Dimitrov είναι δύσκολος αντίπαλος ακόμα και για τον υγιή Novak, οπότε αυτό ήταν το παιχνίδι που φοβόμουν περισσότερο. Μετά απ' αυτό το παιχνίδι του Novak ήταν εκπληκτικό και όλα κύλησαν καλά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots