Συνεχίζεται το παραμυθένιο ντεμπούτο για την Timofeeva (vid)

 
Συνεχίζεται το παραμυθένιο ντεμπούτο για την Timofeeva (vid)
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 13:09

H 20χρονη Maria Timofeeva έδωσε συνέχεια στο παραμυθένιο της ντεμπούτο σε Grand Slam, αποκλείοντας και το Νο.10 του ταμπλό, Beatriz Haddad Maia, για να μπει στον 4ο γύρο του Australian Open.

Στην πρώτη της παρουσία ever σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, η Maria Timofeeva θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στον 4ο γύρο του Australian Open!

Η 20χρονη Ρωσίδα qualifier επικράτησε της Haddad Maia, Νο.10 στο ταμπλό και Νο.12 στον κόσμο, με 7-6 (7), 6-3, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τις "16" καλύτερες της Μελβούρνης.

Το έκανε μάλιστα μετά από ανατροπή στο 1ο σετ, όπου βρέθηκε να χάνει με 0-3 στα πρώτα λεπτά, ισοφάρισε όμως γρήγορα και στη συνέχεια οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά, πηγαίνοντας χέρι-χέρι έως το tie-break. Εκεί η νεαρή Ρωσίδα έκανε νέα ανατροπή, αφού επέστρεψε από το 1-4 και το 3-5, ενώ έσωσε και ένα set point στο 6-7, για να κερδίσει τελικά το tie-break με 9-7 και να πάρει το πολύ σημαντικό προβάδισμα.

Αφού πήρε το πάνω χέρι και το momentum, η Timofeeva άνοιξε με break το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και αργότερα με νέο break έκανε το 5-1. Είχε match point και για το 6-1 και για το 6-2 η Ρωσίδα, η οποία έκανε καλή δουλειά στο να μη χάσει τη συγκέντρωσή της και να κλείσει τελικά το παιχνίδι στο 9ο game (6-3) και στο 5ο της match point συνολικά, ενώ η Haddad Maia είχε μειώσει σε 5-3 και βρέθηκε 2 πόντους μακριά από το 5-4.

Ήταν η 6η διαδοχική νίκη για την Timofeeva στο Melbourne Park, αφού έπαιξε στα προκριματικά την περασμένη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα πέτυχε τις 3 πρώτες νίκες της σε κυρίως ταμπλό ενός Slam, απέναντι στις Alize Cornet, Caroline Wozniacki και Haddad Maia.

Από το Νο.170 του κόσμου όπου βρίσκεται σήμερα, θα κάνει ένα τεράστιο άλμα 70 θέσεων (τουλάχιστον) και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 100, όταν ανανεωθεί η κατάταξη.

Μπορεί βεβαίως να ανεβεί πολύ ψηλότερα, αν συνεχίσει την απίστευτη πορεία της. Στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Marta Kostyuk, που επέστρεψε από σετ πίσω και απέκλεισε την Elina Avanesyan, με 2-6, 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots