ITIA: Ο νέος οργανισμός για την καταπολέμηση της διαφθοράς

 
ITIA: Ο νέος οργανισμός για την καταπολέμηση της διαφθοράς
tennisnews team Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 - 11:05

Το σώμα κατά της διαφθοράς στο τένις, γνωστό ως Tennis Integrity Unit, αλλάζει ταυτότητα από το 2021.

Μια νέα εποχή ξεκινάει το 2021, καθώς αυτή την Τρίτη παρουσιάστηκε στο Λονδίνο ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του Τένις (International Tennis Integrity Agency), γνωστός από τα αρχικά του ως ITIA.

Πρόκειται για το σώμα που θα αντικαταστήσει το TIU (Tennis Integrity Unit) από την 1η Ιανουαρίου 2021, με τα ίδια στελέχη και τους ίδιους υπαλλήλους.

"Η δημιουργία του ITIA ως ανεξάρτητη οντότητα, υπήρξε σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου τον τελευταίο χρόνο και είναι προνόμιο που ηγούμαι αυτής της διαδικασίας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για ολόκληρο το αθλητικό τοπίο και είμαι ευγνώμων στους οργανισμούς του τένις συγκεκριμένα, για τον χρόνο και την προσοχή που έχουν αφιερώσει σε αυτό. Το TIU έχει εξυπηρετήσει το τένις πάρα πολύ καλά την τελευταία δεκαετία και το ITIA θα βασιστεί στα επιτεύγματά του, για να εξασφαλίσει πως το άθλημα κάνει το καλύτερο δυνατό για την καταπολέμηση της διαφθοράς", δήλωσε η επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του TIU, Jennie Price.

Ο CEO του ITIA, Jonny Gray, είπε: "Η ίδρυση του ITIA είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα για όσους βρίσκονται στο άθλημα, πως παίρνουμε την ακεραιότητα πολύ σοβαρά. Σε μια εποχή μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, με τα τουρνουά να έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους λόγω του Covid-19, η δουλειά που πρέπει κάνουμε έχει αυξηθεί. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το άθλημα είναι ενωμένο στην αποφασιστικότητά του να ξεριζώσει όλους αυτούς που επιδιώκουν να το καταστρέψουν."

To TIU ιδρύθηκε το 2008, ως αυτόνομος οργανισμός κατά της διαφθοράς για το τένις, που έγινε ένα από τα πρώτα αθλήματα που απέκτησε τέτοιο σώμα. Διερευνά υποθέσεις δωροδοκιών, παράνομων στοιχηματισμών και άλλων πράξεων σχετικών με τη διαφθορά, σε συνεργασία με την ITF και τα υπόλοιπα διοικητικά όργανα του τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots