Αποσύρει τα τουρνουά της από την Κίνα και η ITF!

 
Shuai Peng
Shuai Peng © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 - 21:59

Η ITF ακολούθησε την WTA στη μεγάλη της απόφαση να εφαρμόσει εμπάργκο στην Κίνα και απέσυρε δεκάδες τουρνουά που φιλοξενούνται στη χώρα από το καλαντάρι του 2022.

Όλο και μεγαλύτερη γίνεται η υπόθεση της Peng Shuai, με τη στήριξη που λαμβάνει από την κοινότητα του τένις να είναι πολύ ισχυρή.

Μετά τη WTA, που έκανε την αρχή με την πολύ θαρραλέα κίνηση να αποσύρει μερικά από τα μεγαλύτερα τουρνουά της από την Κίνα, ακολούθησε και η ITF, η οποία είχε έντονη δραστηριότητα στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα έγινε γνωστό στους παίκτες το πρόγραμμα για το πρώτο τέταρτο της σεζόν για το Pro Circuit της ITF. Στο αντίστοιχο διάστημα του 2019, υπήρχαν 15 τουρνουά ανδρών και 25 γυναικών στην Κίνα και ακόμα 6 στο Χονγκ Κονγκ (1 ανδρών και 5 γυναικών). Στο πρώτο τέταρτο του 2022 δεν θα γίνει κανένα τουρνουά στην Κίνα και όπως ενημέρωσε τους παίκτες και τις παίκτριες μέσω e-mail, αυτό γίνεται εξαιτίας της κατάστασης της Peng Shuai και της άρνησης της Κίνας να συνεργαστεί με τη WTA για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

"Από τότε που η Peng Shuai δημοσίευσε τις καταγγελίες της, η ITF ενεπλάκη ενεργά στην προσπάθεια για να διασφαλιστεί η υγεία της, μέσα από τους διαύλους που είναι διαθέσιμοι σε μας, δημόσια και παρασκηνιακά. Η ITF δημοσίως έχει σημειώσει πως υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και πως οι καταγγελίες της Peng πρέπει να διερευνηθούν. Η πρώτη μας προτεραιότητα και ανησυχία είναι να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια της Peng Shuai. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε", έγραψε το μήνυμα της ITF, που έλαβαν όλα τα μέλη-παίκτες της.

Το πρόγραμμα της ITF για το δεύτερο τέταρτο της χρονιάς θα ανακοινωθεί αργότερα στη σεζόν και όλοι εύχονται να υπάρξει ένα αίσιο τέλος στην ιστορία της Peng έως τότε. Η ΑΤΡ, που μέχρι στιγμής είναι ο μόνος φορέας στο επαγγελματικό τένις που δεν έχει αποσύρει τα τουρνουά του από την Κίνα, δεν θα έχει ούτως ή άλλως στο πρόγραμμά της κανένα τουρνουά σε κινεζικό έδαφος για τους πρώτους 6 μήνες της σεζόν, γι' αυτό και ενδεχομένως να μην εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, ελπίζοντας πως έως τότε θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots