Murray: Όλα τα χρήματα από τα τουρνουά στην Ουκρανία

 
Andy Murray
Andy Murray © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 - 10:32

O Andy Murray έδειξε για μια ακόμα φορά το φιλανθρωπικό του πρόσωπο με μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση, αφού θα προσφέρει όλα τα χρήματα που θα κερδίσει από τα τουρνουά που θα παίξει έως και το τέλος της χρονιάς (!) σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο πρώην Νο.1 στον κόσμο τενίστας και κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, ανακοίνωσε πως κάθε επιταγή που θα κερδίσει φέτος στα τουρνουά που θα αγωνιστεί, θα πάει σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες αυτού του πολέμου, μέσα από τη UNICEF, της οποίας είναι πρέσβης και πολλά χρόνια.

Κάλεσε και τον κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας να ενισχύσει την προσπάθεια, τονίζοντας πως κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει πόλεμο.

"Περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν από την κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, συνεργάζομαι με τη UNICEF για να βοηθήσω στην παροχή επειγόντων ιατρικών προμηθειών και άλλων υλικών για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η εκπαίδευση, επομένως η UNICEF εργάζεται για να επιτρέψει την πρόσβαση στη μάθηση γι' αυτά τα εκτοπισμένα παιδιά, ενώ υποστηρίζει και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σχολείων, μαζί με τον εξοπλισμό που χρειάζονται.

Εγώ θα προσφέρω τα κέρδη μου από τα χρηματικά έπαθλα για το υπόλοιπο του έτους, αλλά οποιοσδήποτε στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υποστηρίξει την ανθρωπιστική κίνηση της UNICEF, ας κάνει μια δωρεά σ' αυτόν τον σύνδεσμο. Τα παιδιά στην Ουκρανία χρειάζονται ειρήνη - τώρα", έγραψε ο Murray στα social media.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots