Νίκησε τον Κύργιο ο Aliassime στο Ντουμπάι (pic)

 
Νίκησε τον Κύργιο ο Aliassime στο Ντουμπάι (pic)
tn team Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 20:02

Στο τουρνουά επίδειξης World Tennis League που διοργανώνεται στο Dubai, στο πρόγραμμα της 1ης μέρας, βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Νίκ Κύργιος και Felix Auger-Alliasime, με τον Ελληνοαυστραλό να γνωρίζει την ήττα.

Ξεκίνησε το τουρνουά προετοιμασίας World Tennis League, στο οποίο αγωνίζονται 4 μικτές ομάδες με παίκτες από την ATP και WTA.

Στο πρόγραμμα που άνοιξε την 1η μέρα, αγωνίστηκε η ομάδα Kites εναντίον της ομάδας Eagles.

Η ομάδα Kites απαρτίζεται από τους Felix Auger-Aliassime, Iga Swiatek, Holger Rune και Eugenie Bouchard, ενώ η ομάδα Eagles αποτελείται από την ομάδα των Νικ Κύργιο, Bianca Andreescu, Caroline Garcia, Andreas Seppi και Rohan Bopanna.

Τα αποτελέσματα κάθε μονομαχίας μεταξύ των ομάδων, προκύπτουν από 3 αγώνες, έναν μικτό στα διπλά, ενάν γυναικείο και έναν αντρικό. Στο τελευταίο ματς της σημερινής μέρας, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Νικ Κύργιος και Felix Auger-Aliassime.

Ο Καναδός Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 7-5, 6-3 του Κύργιου, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό αγώνα. Ο Ελληνοαυστραλός Νο.22 στον κόσμο, φάνηκε να μην είναι ακόμα έτοιμος, υποπίπτοντας σε πολλά λάθη.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε με τη μάχη στα μικτά, εκεί όπου για την ομάδα των Eagles αγωνίστηκαν η Bianca Andreescu και ο Νικ Κύργιος κόντρα στους Eugenie Bouchard και Holger Rune για την ομάδα των Kites, τους οποίους κέρδισαν με 6-2, 6-3.

Στη συνέχεια για τους Kites, έπεσε στη μάχη το Νο.1 στον κόσμο Iga Swiatek που επικράτησε της Caroline Garcia, με 6-3, 6-4, ενώ τελευταίο ακολούθησε το ματς μεταξύ Κύργιου και Aliassime.

Η βαθμολόγηση κάθε μονομαχίας κρίνεται από τη συνολική συγκόμηδή των κερδισμένων games κάθε ομάδας. Στη σημερινή μάχη, η ομάδα των Bouchard, Rune, Swiatek και Auger-Aliassime, επικράτησε των Andreescu, Caroline Garcia και Νικ Κύργιου με 35-27.

Στη νικήτρια ομάδα προστίθενται έξτρα 5 πόντοι ως μπόνους νίκης.

Αύριο θα πέσουν στη μάχη οι ομάδες, Falcon και Hawks, όπου για την 1η ομάδα θα αγωνιστεί ο Novak Djokovic για 1η φορά λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots