Νικήτρια η Σάκκαρη - στον τελικό του Περθ η Ελλάδα! (vids)

 
Νικήτρια η Σάκκαρη - στον τελικό του Περθ η Ελλάδα! (vids)
tn team Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 - 5:32

H Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Elise Mertens και έστειλε την Ελλάδα στα νοκ άουτ του United Cup και στον τελικό της πόλης του Περθ!

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σήμερα στη RAC Arena του Περθ, για να επικρατήσει με 6-1, 7-5 της Elise Mertens και να κάνει το 2-1 για την Ελλάδα στη σειρά με το Βέλγιο, εξασφαλίζοντας την 1η θέση στο Group A για την Ελλάδα!

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν η Ελλάδα χάσει τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια στη σειρά με το Βέλγιο, θα πάρει την 1η θέση στον όμιλο και θα παίξει στον αυριανό τελικό του Περθ, είτε με την Κροατία είτε με τη Γαλλία (η Κροατία κερδίζει αυτή τη σειρά με 2-0).

Φυσικά, κάθε νίκη μετράει στο τουρνουά και η Ελλάδα έχει μεγάλο κίνητρο και στα επόμενα παιχνίδια με το Βέλγιο, αφού στην ημιτελική φάση του Σίδνεϊ θα προκριθούν οι τρεις νικήτριες των αυριανών τελικών των τριών πόλεων, καθώς και η καλύτερη ηττημένη, βάσει όλων των αποτελεσμάτων της στο τουρνουά. 

Η Σάκκαρη πέτυχε 5 άσους στο σημερινό ματς και συνολικά 10 winners, έναντι μόλις 7 της Mertens, ενώ έκανε και 15 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Βελγίδα είχε 32.

Ειδικά στο 1ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία υπέστη break στο 1ο game και μετά απ' αυτό κέρδισε 6 games στη σειρά, κάνοντας 3 συνεχόμενα break και χάνοντας μόλις 2 πόντους στα 3 επόμενα games στο σερβίς της!

Και στο 2ο σετ φάνηκε να έχει τον έλεγχο η Μαρία, η οποία προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2. Η Μertens κράτησε δύσκολα το σερβίς της για να μειώσει σε 4-3 και στη συνέχεια πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά φάνηκε να μην αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό.

Κατάφερε πάντως προσωρινά να χαλάσει τον ρυθμό της Σάκκαρη και να κερδίσει δυο πολύ σημαντικά games, για να επιστρέψει στο ματς και να πάρει το προβάδισμα με 5-4 στο 2ο σετ.

Η Σάκκαρη δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση υπό πίεση, αφού μετά απ' αυτό το changeover βγήκε αποφασισμένη στο court και κέρδισε τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους, για να πάρει το 2ο σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της, μέσα σε μεγάλη ανακούφιση και έντονους πανηγυρισμούς.

Κάνοντας το 2 στα 2 στις προσωπικές της αναμετρήσεις για το United Cup και παραμένοντας αήττητη στη διοργάνωση σε μονά και διπλά (3-0), η Σάκκαρη έβαλε την υπογραφή της σε μια ιστορική πρόκριση για την Ελλάδα, που θα περιμένει μια εκ των Κροατίας και Γαλλίας για το μεγάλο αυριανό tie, όπου θα διεκδικήσει μια θέση στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Προς το παρόν πάντως συνεχίζεται το tie με το Βέλγιο, που βρίσκεται στο 2-1 υπέρ της Ελλάδας. Στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Περβολαράκη που είχε ενοχλήσεις στο δεξί του χέρι, θα παίξει με τον Zizou Bergs.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots