Το διασκέδασαν Βαλεντίνη και Πέτρος, 4-1 η Ιταλία (vid)

 
Το διασκέδασαν Βαλεντίνη και Πέτρος, 4-1 η Ιταλία (vid)
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 14:49

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και ο Πέτρος Τσιτσιπάς το διασκέδασαν στον τελευταίο αγώνα του ημιτελικού της Ελλάδας με την Ιταλία, παρά την ήττα από την Camilla Rosatello και τον Andrea Vavassori που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Στο αδιάφορο βαθμολογικά μικτό διπλό μετά και την ήττα της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στα μονά νωρίτερα, η Γραμματικοπούλου και ο Πέτρος Τσιτσιπάς ένωσαν τις δυνάμεις τους, δεν τα κατάφεραν ωστόσο απέναντι στους Ιταλούς Rosatello και Vavassori, από τους οποίους ηττήθηκαν με 6-3, 4-6, 10-5.

Στο 1ο σετ η ιταλική ομάδα κέρδισε 4 games στη σειρά και έφτασε από το 2-3 στο 6-3, στο 2ο σετ ωστόσο η Βαλεντίνη και ο Πέτρος έπαιξαν καλύτερα, προηγήθηκαν με 3-2 και με 4-3 και τελικά κράτησαν από μια φορά το σερβίς τους μετά το τελευταίο break για να φτάσουν στο 6-4 και την κατάκτηση του 2ου σετ.

Στο match tie-break έδειξαν μια νευρικότητα και έκαναν λάθη που μπορούσαν να αποφύγουν, με το ιταλικό δίδυμο να παίρνει από νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα με 7-1. Οι δυο αθλητές μας μείωσαν σε 8-4 και 9-5, αλλά οι Ιταλοί δεν θα μπορούσαν να χάσουν ένα τέτοιο προβάδισμα και ολοκλήρωσαν το tie-break στο 10-5, για να κάνουν και το τελικό 4-1 για την Ιταλία.

Ήταν μια εξαιρετική παρουσία αυτή της Ελλάδας στο 1ο United Cup της ιστορίας, δείχνοντας πως δεν ήταν τυχαία στο Νο.1 του ταμπλό, αφού κατέκτησε την 1η θέση στο τουρνουά του Περθ και έπειτα πήγε στο Σίδνεϊ, όπου ηττήθηκε σε έναν πολύ αμφίρροπο ημιτελικό με την Ιταλία. Θυμίζουμε πως καθοριστική σημασία στο tie είχε το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε έπειτα από 3 ώρες και 15 λεπτά μάχης από τη Martina Trevisan, επομένως με ένα διαφορετικό αποτέλεσμα σ' αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα θα μπορούσε να βρισκόταν και στον αυριανό τελικό.

Τα μηνύματα σε κάθε περίπτωση για το μέλλον, αλλά και το παρόν του ελληνικού τένις, ήταν πολύ θετικά αυτή την εβδομάδα. Αύριο, το 1ο United Cup θα περάσει στην ιστορία, με τον τελικό ανάμεσα στην Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινάει στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 1-4
Μαρία Σάκκαρη - Martina Trevisan 3-6, 7-6 (4), 5-7
Στέφανος Σακελλαρίδης - Lorenzo Musetti 1-6, 1-6
Στέφανος Τσιτσιπάς - Matteo Berrettini 4-6, 7-6 (2), 6-4
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου - Lucia Bronzetti 2-6, 3-6
Γραμματικοπούλου/Π. Τσιτσιπάς - Rosatello/Vavassori 3-6, 6-4, 5-10

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots