Η Bronzetti έστειλε την Ιταλία στον τελικό (vids)

 
Η Bronzetti έστειλε την Ιταλία στον τελικό (vids)
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 12:30

Δυστυχώς η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν τα κατάφερε στο 4ο rubber της ημιτελικής σειράς και η Lucia Bronzetti την κέρδισε με 2-0 σετ, για να στείλει την Ιταλία στον τελικό του United Cup.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επιλέχθηκε την τελευταία στιγμή να παίξει στο 4ο rubber του ημιτελικού της Ελλάδας με την Ιταλία, στη θέση της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, καθώς γνώριζε ήδη καλά τη Lucia Bronzetti, την οποία είχε κερδίσει και στις δυο επίσημες αναμετρήσεις που είχαν δώσει στο παρελθόν, στα προκριματικά του US Open το 2021 και στο 125άρι του Βανκούβερ τον περασμένο Αύγουστο.

Δυστυχώς, σήμερα δεν μπόρεσε να πετύχει την 3η νίκη της στη σειρά απέναντι στην Ιταλίδα παίκτρια, που ήταν καλύτερη και πιο έτοιμη γι' αυτό το ματς και επικράτησε με 6-2, 6-3, στέλνοντας την ομάδα της στον τελικό του United Cup.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία έδωσε τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα και μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε πίσω με 0-4. Ισορρόπησε την κατάσταση, είχε και διπλό break point για να μειώσει σε 4-2, όμως η Bronzetti άντεξε στο σερβίς της και έκανε το 5-1, για να κλείσει λίγο μετά και το σετ, στο 6-2.

Η Βαλεντίνη συνέχισε να είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ιταλίδα και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου μάλιστα έχασε μια ευκαιρία για να κάνει πρώτη το break και να προηγηθεί με 2-0.

Η Bronzetti αρνήθηκε ξανά το break, το οποίο έκανε εκείνη στο αμέσως επόμενο game, για να βρεθεί ξαφνικά μπροστά με 3-1 και να "στριμώξει" για τα καλά την Ελληνίδα τενίστρια. Δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά το σερβίς της Ιταλίδας η Βαλεντίνη και η Bronzetti "σφράγισε" τη νίκη της με το 4ο break της στο 9ο game, για να κάνει το τελικό 6-2, 6-3 σε 79 λεπτά παιχνιδιού.

H Ιταλία έκανε έτσι το 3-1 επί της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό του United Cup και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό, που θα γίνει αύριο στο ίδιο γήπεδο, την Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ.

Θυμίζουμε πως οι Ιταλοί πήραν το μεγάλο πλεονέκτημα για τον ημιτελικό από χθες, όταν η Martina Trevisan κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά μιας συγκλονιστικής μονομαχίας. Ακολούθησε η αναμενόμενη νίκη του Lorenzo Musetti επί του Στέφανου Σακελλαρίδη, που έκανε το 2-0 για τους Ιταλούς. 

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να "λυγίσει" έναν πολύ καλό Matteo Berrettini και να μειώσει σε 2-1 για την Ελλάδα, μένοντας ταυτόχρονα αήττητος στη διοργάνωση, όμως ήρθε η Lucia Bronzetti για να "σφραγίσει" την ιταλική πρόκριση.

Αύριο η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την πληρέστερη ομάδα του τουρνουά, αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, που νωρίτερα είχε συντρίψει με 5-0 την Πολωνία.

Για σήμερα απομένει ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η ημιτελική φάση, το μικτό διπλό, όπου η Γραμματικοπούλου και ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την Camilla Rosatello και τον Andrea Vavassori. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots