O Musetti πιστοποίησε το προβάδισμα των Ιταλών (vid)

 
O Musetti πιστοποίησε το προβάδισμα των Ιταλών (vid)
tn team Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 - 14:45

Ο Lorenzo Musetti αξιοποίησε την πολύ μεγάλη νίκη της Martina Trevisan, κερδίζοντας τον Στέφανο Σακελλαρίδη με 6-1, 6-1, για να κάνει το 2-0 για την Ιταλία επί της Ελλάδας στα ημιτελικά του United Cup. Θετικά στοιχεία παρουσίασε και σήμερα ο Σακελλαρίδης.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης έδειξε και σήμερα θετικά στοιχεία, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απειλήσει έναν από τους καλύτερους της νέας γενιάς και όχι μόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Lorenzo Musetti, που επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 6-1, 6-1.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, που αντικαθιστά επάξια από το δεύτερο παιχνίδι της Ελλάδας και μετά τον τραυματία Μιχάλη Περβολαράκη, μπήκε καλά στο ματς και είχε break point στο 1ο game της αναμέτρησης, ο Musetti ωστόσο το έσβησε και κράτησε το σερβίς του. Πολύ κλειστό ήταν και το επόμενο game, όπου ο Στέφανος κατάφερε να επιστρέψει από το 40-15 και είχε game point για το 1-1, ούτε τότε όμως αξιοποίησε την ευκαιρία του.

O Musetti έκανε το break για το 2-0 και άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες, κάνοντας τον Σακελλαρίδη να χάσει λίγη από την αυτοπεποίθησή του και να κάνει περισσότερα λάθη. Ο 20χρονος Ιταλός, Νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη, κυριάρχησε από εκεί και πέρα, φτάνοντας χωρίς να ανησυχήσει στο 6-1.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο κυμάνθηκε και το 2ο σετ, με τον νεαρό Ιταλό να κάνει νωρίς break σε ένα γεμάτο game για το 2-1 και στη συνέχεια να κρατάει επίσης δύσκολα το σερβίς του για το 3-1 και να κυριαρχεί μετά απ' αυτό, κάνοντας 2 ακόμα breaks για το τελικό 6-1. 

O Musetti πιστοποίησε το προβάδισμα που απέκτησε η Ιταλία στον ημιτελικό, το οποίο ήρθε κυρίως με τη νίκη της Martina Trevisan, που ήταν σαν ένα μπόνους για τους Ιταλούς.

Πλέον η Ιταλία προηγείται της Ελλάδας με 2-0 και θα μπει με μεγάλο προβάδισμα στους αυριανούς αγώνες, που θα ολοκληρώσουν τις σειρές των ημιτελικών.

Το tie θα συνεχιστεί με το μεγάλο παιχνίδι του διημέρου, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Matteo Berrettini, που θα αρχίσει στις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Αν ο Στέφανος παραμείνει αήττητος στη διοργάνωση και κρατήσει την Ελλάδα μέσα στον ημιτελικό, τότε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Lucia Bronzetti στο 4ο rubber της σειράς για την ισοφάριση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots