Αμερικάνικος θρίαμβος για τον τελικό του United Cup (vids)

 
Αμερικάνικος θρίαμβος για τον τελικό του United Cup (vids)
© Tennis Australia
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 7:35

Μετά την επιτυχημένη 1η μέρα των ημιτελικών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έκαναν το 2-0 και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό κυρίως χάρη στη νίκη της Jessica Pegula επί της Iga Swiatek, τη δεύτερη μέρα έδωσαν και διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση, κερδίζοντας και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια!

Στο 3ο παιχνίδι της σειράς, ο Taylor Fritz εξασφάλισε για την αμερικάνικη ομάδα την είσοδο στον τελικό, κερδίζοντας έπειτα από δυο κλειστά σετ στα οποία δεν υπήρξε break τον Hubert Hurkacz, με 7-6 (5), 7-6 (5).

Ο Hurkacz είχε τις ευκαιρίες του στο παιχνίδι αλλά δεν τις αξιοποίησε, αφού στο 1ο σετ είχε 2 set points για να κάνει το break στο 6-4, ενώ στο 2ο σετ είχε διπλό break point στο 5-5, 15-40. Ο Fritz άντεξε και έστειλε και τα δυο σετ στο tie-break, όπου το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, στέλνοντας τις ΗΠΑ στον αυριανό τελικό του United Cup.

Στη συνέχεια, σε ένα "dead" rubber η Madison Keys επιβλήθηκε της Magda Linette με 6-4, 6-2 και έκανε το 4-0 για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κέρδισαν και το μικτό διπλό, με την Jessica Pegula και τον Fritz να επικρατούν της Alicja Rosolska και του Lukasz Kubot με 6-7 (5), 6-4, 10-6. Αυτό ήταν και το μοναδικό σετ που έχασαν σε όλη τη σειρά οι Αμερικανοί.

Θυμίζουμε πως στον άλλον ημιτελικό του United Cup αγωνίζονται η Ιταλία με την Ελλάδα, με την Ιταλία να έχει το προβάδισμα με 2-0.

ΠΟΛΩΝΙΑ - ΗΠΑ 0-5
Iga Swiatek - Jessica Pegula 2-6, 2-6
Kacper Zuk - Frances Tiafoe 3-6, 3-6
Hubert Hurkacz - Taylor Fritz 6-7 (5), 6-7 (5)
Magda Linette - Madison Keys 4-6, 2-6
Rosolska/Kubot - Pegula/Fritz 7-6 (5), 4-6, 6-10

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots