ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ! Κράτησε την Ελλάδα στον ημιτελικό (vids)

 
ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ! Κράτησε την Ελλάδα στον ημιτελικό (vids)
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 10:43

O Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από σετ πίσω, κέρδισε τον Matteo Berrettini και παρέμεινε αήττητος στο United Cup, κρατώντας την Ελλάδα "ζωντανή" στον ημιτελικό με την Ιταλία!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να αγνοεί την ήττα στο United Cup, καθώς κέρδισε και τον Matteo Berrettini, με 4-6, 7-6 (2), 6-4, έπειτα από ένα "θρίλερ" στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ.

Για 2η φορά στη διοργάνωση έμεινε πίσω με σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε ανατρέψει και τη συναρπαστική μάχη του με τον Borna Coric νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Περθ.

Βελτίωσε το ρεκόρ του στη διοργάνωση στο 4-0 στα μονά (έχει και 3-0 στα διπλά), ενώ έφερε εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή, με την πίεση στους ώμους να είναι τεράστια, μετά και τη χθεσινή ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από τη Martina Trevisan που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους Ιταλούς.

Από το 1ο σετ έπαιζε καλό τένις ο Στέφανος, το έχασε όμως στις λεπτομέρειες από έναν επίσης πολύ καλό Berrettini. Το σετ κρίθηκε σε ελάχιστες κρίσιμες στιγμές, με τον Στεφ να χάνει το δικό του break point στο 4ο game και τον Berrettini να το αξιοποιεί αντίθετα, για να προηγηθεί με 4-3 στο 7ο game. Στη συνέχεια ο Ιταλός υπερασπίστηκε το σερβίς του ως το τέλος του σετ, για να το κλείσει στο 10ο game, όπου χρειάστηκε 3 set points αφού ο Στέφανος αντιστάθηκε σθεναρά.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο και οι δυο παίκτες προστάτευσαν τα σερβίς τους και δεν απειλήθηκαν με break point. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν το tie-break, όπου ο Στεφ παρότι υπό πίεση ήταν πολύ ψύχραιμος, έπαιξε εξαιρετικά και επιβλήθηκε με 7-2, για να κρατήσει τον εαυτό του και την Ελλάδα στο παιχνίδι.  

Μεγάλη μάχη είχε και το 3ο σετ, στο οποίο ο Berrettini είχε την πρώτη ευκαιρία για break στο 6ο game, αλλά ο Τσιτσιπάς στάθηκε στο ύψος του και ισοφάρισε σε 3-3. Στο αμέσως επόμενο game o Στεφ αξιοποίησε το momentum και δημιούργησε δικό του break point, το οποίο αξιοποίησε για να πάρει "κεφάλι" στο ματς για 1η φορά. 

Συνέχισε να έχει τα πάνω του ο Στέφανος, που δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς του έως το τέλος της αναμέτρησης και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 35 λεπτά ενός μεγάλου αγώνα. 

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Berrettini, σε ισάριθμες αναμετρήσεις του στο tour. Ο Τσιτσιπάς βελτίωσε επίσης το ρεκόρ του στη διοργάνωση και στη φετινή σεζόν στο 4-0 νίκες, συνεχίζοντας αήττητος. 

Η Ελλάδα συνεχίζει να διεκδικεί μια πολύ δύσκολη και ηρωική ανατροπή απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα της Ιταλίας και στο επόμενο παιχνίδι της σειράς, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει τη Lucia Bronzetti.

Η Βαλεντίνη αντικαθιστά τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, καθώς έχει κερδίσει την Bronzetti 2 φορές, σε ισάριθμες συναντήσεις, και τη γνωρίζει καλά. Αν την κερδίσει και σήμερα, τότε τα πάντα θα κριθούν στο μικτό διπλό, όπου θυμίζουμε ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη δεν έχουν ηττηθεί μέχρι στιγμής σε κανένα παιχνίδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots