Δεν πάει στους Ολυμπιακούς ο Thiem

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Corinne Dubreuil/FFT
tn team Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 - 23:26

Λίγες ώρες μετά τον Rafael Nadal, τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες απέσυρε και ο Dominic Thiem!

Ακόμα ένας Top 5 παίκτης απέσυρε τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα αρχίσουν σε έναν μήνα περίπου. Ο λόγος για τον Dominic Thiem, που εξήγησε ότι δε νιώθει έτοιμος για να εκπροσωπήσει την πατρίδα του σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

Θα αγωνιστεί όπως είπε στο Wimbledon και θα συνεχίσει να προπονείται με στόχο να βρεθεί ξανά στην καλύτερή του κατάσταση στο US Open, όπου θα έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

"Μετά από συζήτηση με την ομάδα μου, αναλύσαμε την κατάσταση και κατέληξα στην πολύ δύσκολη απόφαση να αποσύρω τη συμμετοχή μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο", έγραψε στα social media o Αυστριακός.

"Για μένα, όπως και για όλους τους αθλητές, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και η εκπροσώπηση της χώρας μου είναι μια τεράστια τιμή, που κάνει την απόφαση αυτή δυσκολότερη. Ωστόσο, το 2021 δεν ξεκίνησε όπως περίμενα και δε νιώθω έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Τόκιο.

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες προπονούμαι σκληρά και αρχίζω να βελτιώνομαι στη φυσική μου κατάσταση και στη συγκέντρωσή μου. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά τις επόμενες εβδομάδες, να δώσω το καλύτερο που μπορώ στο Wimbledon και να συνεχίσω τις προπονήσεις με την ελπίδα να μπορέσω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο US Open.

Εύχομαι σε όλη την αυστριακή αποστολή για το Τόκιο τα καλύτερα. Είμαι νέος και ελπίζω να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Αυστρία στους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots