Mektic και Pavic το πρώτο χρυσό στο Τόκιο

 
Mektic και Pavic το πρώτο χρυσό στο Τόκιο
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 14:55

O Nikola Mektic και ο Ante Pavic κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς κέρδισαν σε έναν κροατικό τελικό στο διπλό ανδρών, τους Marin Cilic και Ivan Dodig.

Σε μια σπουδαία μέρα για το κροατικό τένις, οι Mektic και Pavic επικράτησαν των Cilic και Dodig με 6-4, 3-6, 10-6 και αναδείχθηκαν "χρυσοί" Ολυμπιονίκες στο Τόκιο, κερδίζοντας παράλληλα το πρώτο χρυσό μετάλλιο αυτών των Ολυμπιακών για το τένις (από τα 5 συνολικά ταμπλό).

Οι Mektic και Pavic συνεργάζονται μαζί στο διπλό για πρώτη χρονιά και η χημεία τους ήταν τρομερή από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα να έχουν αμφότεροι τις καλύτερες σεζόν στις καριέρες τους.

Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος που κατέκτησαν μαζί από τον Ιανουάριο, ενώ σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται το Wimbledon, το χρυσό στο Τόκιο και τρια τουρνουά της σειράς Masters 1000, στο Μαϊάμι, στο Monte-Carlo και στη Ρώμη.

Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στις πρώτες 2 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, ο Pavic στο Νο.1 και ο Mektic στο Νο.2.

Και το αργυρό μετάλλιο κέρδισαν για λογαριασμό της Κροατίας οι Cilic και Dodig, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Marcus Daniell και Michael Venus για τη Νέα Ζηλανδία, που κέρδισαν τους Αμερικανούς Austin Krajicek και Tennys Sandgren με 7-6 (3), 6-2 στον μικρό τελικό νωρίτερα σήμερα. Και οι 6 αθλητές κέρδισαν για πρώτη φορά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots