Νίκη Ολυμπιάδας για τα αδέρφια Τσιτσιπά! (vid)

 
Νίκη Ολυμπιάδας για τα αδέρφια Τσιτσιπά! (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 - 18:39

Μια πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πήραν Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς, που απέκλεισαν τους Νο.4 του ταμπλό, προκρίθηκαν στον 3ο γύρο του Roland Garros και απέκτησαν σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αντιμετωπίζοντας ένα από τα δυνατότερα δίδυμα του κόσμου και υπερασπιστές του τίτλου, οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσαν να επιστρέψουν από σετ πίσω και να επιβληθούν των Ivan Dodig και Austin Krajicek με 4-6, 7-5, 6-3, για να πάρουν μια τεράστια πρόκριση για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Για 1η φορά προκρίνονται στη φάση των "16" ενός Grand Slam τα αδέρφια Τσιτσιπά, ενώ με τη νίκη αυτή αποκτούν πια ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στα ίδια γήπεδα σε 1,5 μήνα και αποτελούσαν εξαρχής τον μεγάλο στόχο τους.

Ο Στέφανος βεβαίως θα είναι σε κάθε περίπτωση στους Ολυμπιακούς, με τον Πέτρο να χρειάζεται ένα πλασάρισμα κοντά στο Top 80 μετά το Roland Garros. Με τη νίκη αυτή βρίσκεται στο Νο.89 του live-ranking και μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το τουρνουά, που θα βρεθεί την επόμενη Δευτέρα, αλλά φυσικά και που θα μπει το όριο της πρόκρισης τελικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για τους Έλληνες τενίστες, που βρέθηκαν πίσω με σετ, αλλά είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν τα πράγματα.

Στο αμφίρροπο 2ο σετ, έχασαν νωρίς διπλό break point στο 0-1, 15-40, ενώ αργότερα είχαν και οι Dodig και Krajicek μια ευκαιρία για break, που αν το πετύχαιναν θα "αγκάλιαζαν" την πρόκριση, στο 3-3, 40-Α.

Στο 10ο game τα αδέρφια Τσιτσιπά έχασαν τριπλό set point, στο 4-5, 0-40, με τους Dodig και Krajicek να επιστρέφουν ξανά και μάλιστα να έχουν και εκείνοι στη συνέχεια 3 break points, σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Έμειναν ξανά "όρθιοι" Πέτρος και Στέφανος, που βρήκαν νέα ευκαιρία για break στο 12ο game και αυτή τη φορά την αξιοποίησαν, για να βάλουν τέλος σ' αυτό το 2ο σετ-θρίλερ και να ισοφαρίσουν το ματς.

Στη συνέχεια έκαναν και 2ο συνεχόμενο break τα αδέρφια, για να πάρουν ένα προβάδισμα με 3-0 στο αποφασιστικό σετ. Φρόντισαν να μην το χάσουν ποτέ αυτό το προβάδισμα, με τον Στέφανο να κρατάει το σερβίς του μετά από 3 σβησμένα break points στο 5ο game για το 4-1. Και τα αδέρφια είχαν 3 χαμένες ευκαιρίες για break στο επόμενο game, για να τελειώσουν ουσιαστικά το παιχνίδι, με τους Dodig και Krajicek να τα σώζουν και να παλεύουν έως το τέλος, χωρίς όμως να φτάνουν σε άλλο break point.

Έπειτα από 2 ώρες και 26 λεπτά ενός συναρπαστικού παιχνιδιού, οι Πέτρος και Στέφανος, οι οποίοι είχαν πολύ μεγάλη στήριξη και από την κερκίδα, πήραν τη μεγαλύτερη πρόκρισή τους σε ένα Grand Slam και θα έχουν μεγάλη ευκαιρία να περάσουν και στα προημιτελικά, καθώς στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τους Manuel Guinard και Gregoire Jacq.

Πρόκειται βέβαια για δυο παίκτες που έχουν σχηματίσει μια δυνατή ομάδα αυτή την εβδομάδα και παρότι δεν βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη κατάφεραν να αποκλείσουν τις πιο έμπειρες ομάδες των Lammons/Withrow (No.14 ταμπλό) και Andreozzi/Hijikata, ενώ ως Γάλλοι αναμένεται και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots