ATP
ΑΤΡ: Οι καλύτεροι αγώνες του 2022 (Μέρος Β')

 
ΑΤΡ: Οι καλύτεροι αγώνες του 2022 (Μέρος Β')
© Manuela Davies/USTA
tn team Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 - 10:10

Ανατρέχοντας στη σεζόν του 2022 στο ΑΤΡ Tour, σας παρουσιάζουμε τους 10 καλύτερους αγώνες της χρονιάς. Στο δεύτερο μέρος, συμπεριλαμβάνονται οι αναμετρήσεις των Grand Slams διοργανώσεων.

5) Marin Cilic d. Andrey Rublev 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (2)
Προημιτελικός Roland Garros, Παρίσι

O Cilic πετούσε φωτιές στο φετινό Roland Garros και αφού κέρδισε τον Medvedev, επικράτησε και του Rublev στα προημιτελικά του Παρισιού, μετά από μια επική μονομαχία στα 5 σετ. Ο 33χρονος Κροάτης ολοκλήρωσε το ματς με 33 άσους και 88 winners (!), ενώ στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτες είχαν χαμένα break points σε κρίσιμο σημείο (ο Cilic είχε και match point στο 4-5, 30-40), με τον Κροάτη τελικά να επικρατεί στο tie-break με 10-2.

4) Rafael Nadal d. Alexander Zverev 7-6 (8), 6-6 (ret.)
Ημιτελικός Roland Garros, Παρίσι

Δυστυχώς ο ημιτελικός του Roland Garros μεταξύ του Nadal και του Zverev δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και τελείωσε με τον πιο φριχτό τρόπο, την πτώση του Γερμανού στο court και το στραμπούληγμα στον αστράγαλό του. Το επίπεδο του τένις σ' αυτά τα δυο πρώτα σετ ήταν διαστημικό, ενώ παρότι δεν ολοκληρώθηκε καν το 2ο σετ, ο αγώνας είχε πλησιάσει ήδη τις ώρες και ο Zverev φαινόταν ικανός να απειλήσει τον Rafa όσο κανείς άλλος στο φετινό τουρνουά. Έμελλε όμως να έχει αυτή την πολύ άσχημη στιγμή ο Γερμανός, που σφάδαζε από τους πόνους και τελικά εγκατέλειψε με τη βοήθεια αμαξιδίου από το γήπεδο. Είχε διαγνωστεί με ρήξη συνδέσμων ο Sascha, που χειρουργήθηκε την επόμενη μέρα και έχασε όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

3) Matteo Berrettini d. Carlos Alcaraz 6-2, 7-6 (3), 4-6, 2-6, 7-6 (5)
3ος γύρος Australian Open, Μελβούρνη

Πριν ακόμα κάνει τις μεγάλες πορείες του που τον οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου, ο Alcaraz είχε χάσει στον 3ο γύρο του Australian Open από το Νο.7 του ταμπλό, Berrettini. Και εκεί ωστόσο έδειξε το εντυπωσιακό του επίπεδο και μαχητικό πνεύμα ο Ισπανός, ο οποίος στα 18 του χρόνια τότε, επέστρεψε από το 2-0 σετ και οδήγησε τον Ιταλό σε 5ο σετ. Μετά από 4 ώρες και 10 λεπτά, τελικά ο Berrettini επικράτησε στο tie-break του 5ου σετ με 10-5 και "σφράγισε" τη μεγάλη πρόκριση για τους "16".

2) Rafael Nadal d. Daniil Medvedev 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5
Τελικός Australian Open, Μελβούρνη

Αξέχαστος θα μας μείνει ο τελικός του Australian Open, με τον Nadal να επιστρέφει από το 2-3, 0-40 στο 3ο σετ κι ενώ έχανε ήδη με 0-2 σετ, σε ένα σημείο που έμοιαζε αδύνατο να χάσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του σε Grand Slam o Medvedev. Ο 35,5 ετών Ισπανός ωστόσο είχε διαφορετική άποψη, "έχτισε" μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία των Grand Slams και έγινε ο πρώτος άνδρας τενίστας που έφτασε τους 21 Grand Slams τίτλους, πετυχαίνοντας παράλληλα και το double Career-Grand Slam!

1) Carlos Alcaraz d. Jannik Sinner 6-3, 6-7 (7), 6-7 (0), 7-5, 6-3
Προημιτελικός US Open, Νέα Υόρκη

Ακόμα ένας αγώνας του Alcaraz στο Top 5 των Grand Slams και σύμφωνα και με τη λίστα της ΑΤΡ ο κορυφαίος για φέτος. Ήταν μια επική μονομαχία που έδωσε με τον Sinner, σε ένα rivalry που δεν αποκλείεται να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα. Ήταν επίσης κομβική νίκη για τον Alcaraz, που είχε χάσει τις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις του με τον Sinner, αλλά τον κέρδισε σε αυτήν και λίγες μέρες αργότερα κατέκτησε το US Open και έγινε το νεότερο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στην ιστορία!

Ο Alcaraz απώλεσε ένα προβάδισμα με σετ και με break, με τον Sinner να σβήνει 3 set points στη σειρά στο 2ο σετ και να επιστρέφει από το 2-4 και το 5-6 (σε σερβίς του Alcaraz) στο 3ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1! Αργότερα, ο Ιταλός "αγκάλιασε" τη νίκη καθώς προηγήθηκε με 5-3 στο 4ο σετ και ο Alcaraz έκανε ανατροπή στην ανατροπή, επιστρέφοντας από break πίσω τόσο στο 4ο, όσο και στο 5ο σετ! Το ρολόι του αγώνα, έγραψε 5 ώρες και 15 λεπτά, μετά και τον τελευταίο πόντο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots