Έβγαλε νοκ-άουτ και τον Rublev o Cilic! (vids)

 
Marin Cilic
Marin Cilic © Philippe Montigny / FFT
tn team Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 - 21:49

Δυο μέρες μετά τον Daniil Medvedev, o Marin Cilic έβγαλε εκτός Roland Garros και τον Andrey Rublev, για να προκριθεί για 1η φορά στα ημιτελικά του παρισινού Grand Slam και για 1η σε ένα Slam μετά από 4,5 χρόνια.

Στα 33 του χρόνια, ο Marin Cilic πραγματοποιεί το καλύτερο Roland Garros της καριέρας του και κατάφερε να συμπληρώσει το "καρέ", έχοντας προκριθεί στα ημιτελικά όλων των Grand Slams διοργανώσεων!

Ο 33χρονος Κροάτης, ο οποίος πριν 2 μέρες είχε συντρίψει τον Daniil Medvedev με 3-0 σετ, απέκλεισε σήμερα και τον Andrey Rublev, σε έναν σαφώς πιο δύσκολο αγώνα, με 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (2).

Στους 33 άσους σταμάτησε ο Cilic, ο οποίος είχε συνολικά 88 winners, σε ακόμα μια πολύ σπουδαία εμφάνιση στον επιθετικό τομέα. Έφτασε βεβαίως και τα 71 αβίαστα λάθη ο Cilic, ενώ καλό παιχνίδι είχε και o Rublev, που είχε απολογισμό 35 winners και 31 αβίαστα λάθη.

Παρότι αμφότεροι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, οι δυο παίκτες έκαναν μόλις από 2 break στο ματς και αυτά τα 4 break καθόρισαν και τα 4 πρώτα σετ, με τον Rublev να κερδίζει το 1ο και τον Cilic τα 2 επόμενα, για να προηγηθεί με 2-1. Ο Ρώσος απάντησε και κερδίζοντας τα 3 τελευταία games του 4ου σετ, έστειλε την αναμέτρηση σε 5ο.

Εκεί κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να φτάσει στο break, παρότι υπήρξαν ευκαιρίες. Ο Cilic είχε match point στο 4-5, 30-40, αλλά ο Rublev κράτησε το σερβίς του για το 5-5, ενώ ο Ρώσος με τη σειρά του είχε break point για να περάσει μπροστά στο επόμενο game, αλλά ο Κροάτης άντεξε και προηγήθηκε με 6-5.

Τελικά το super tie-break - το πρώτο που παίχτηκε ποτέ στο Philippe Chatrier στην ιστορία του τουρνουά - έδωσε τη λύση, με τον Cilic να είναι άψογος σε αυτό και να βγάζει το καλύτερό του τένις, για να επιβληθεί με εντυπωσιακό τρόπο με 10-2 και να ολοκληρώνει τον θρίαμβό του, σε 4 ώρες και 10 λεπτά αγώνα.

Για 1η φορά από τον Ιανουάριο του 2018, όταν ήταν φιναλίστ στο Australian Open, θα παίξει σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Cilic, ο οποίος συνολικά θα έχει την 6η του συμμετοχή στους "4" ενός major.

Ο Κροάτης θα έχει επίσης τη δυνατότητα να προκριθεί στους τελικούς όλων των major, αφού ήταν φιναλίστ στην Αυστραλία το 2018, φιναλίστ στο Wimbledon την προηγούμενη χρονιά και φυσικά πρωταθλητής στο US Open το 2014.

Στα ημιτελικά ο Cilic θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου σημερινού αγώνα, μεταξύ του Casper Ruud και του Holger Rune.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots