O Arnaldi απέκλεισε Rublev και περιμένει Τσιτσιπά! (vid)

 
O Arnaldi απέκλεισε Rublev και περιμένει Τσιτσιπά! (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 - 16:47

O Matteo Arnaldi πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, συντρίβοντας με 3-0 σετ τον Andrey Rublev, για να πάρει την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Roland Garros, εκεί όπου θα περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μετά από ένα μεγάλο ματς, ο Arnaldi επιβλήθηκε του Rublev με 7-6 (6), 6-2, 6-4 και τον άφησε εκτός 16άδας στο Roland Garros, πανηγυρίζοντας παράλληλα μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του.

Ήταν η 3η Top 10 νίκη για τον 23χρονο Ιταλό, μετά από αυτές που σημείωσε πέρσι στη Μαδρίτη επί του Casper Ruud και φέτος στο Ακαπούλκο επί του Taylor Fritz. Σε Grand Slam ήταν η 1η Top 10 νίκη του και προκρίθηκε για 2η φορά στους "16" ενός major, μετά το US Open λιγότερο από ένα χρόνο πριν.

Ο Arnaldi έβαλε φωτιά στο ματς με το καλησπέρα, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το 1ο σετ, ένα σετ στο οποίο είχε βρεθεί πίσω με break στο 3-4. Έκανε αμέσως το break back και τελικά στο tie-break ολοκλήρωσε την ανατροπή, αφού έσωσε και ένα set point στο 5-6, για να επικρατήσει με 8-6!

Και ενώ θα περίμενε κανείς την αντεπίθεση του Νο.6 παίκτη του ταμπλό, ο Arnaldi συνέχισε ακάθεκτος να παίζει ψυχωμένα και πολύ σταθερά, για να κερδίσει 5 συνεχόμενα games στο 2ο σετ και να κάνει το 6-2.

Δεν έχασε τον έλεγχο ούτε στο 3ο σετ ο Ιταλός, που δεν κινδύνεψε ούτε μια φορά στο σερβίς του, έκανε το break της διαφοράς στο 7ο game (4-3) και στο 10ο ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του δίχως ίχνος πίεσης με ένα love service game, έπειτα από 2 ώρες και 33 λεπτά συνολικού αγώνα.

Για πρώτη φορά θα παίξει στον 4ο γύρο του Roland Garros o Arnaldi, ο οποίος απέκλεισε και το Νο.29 του ταμπλό, Arthur Fils, στον 1ο γύρο.

Θα περιμένει την τελευταία σημερινή αναμέτρηση του Suzanne Lenglen, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Zhizhen Zhang, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Κυριακή, για μια θέση στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots