Ο ALCARAZ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tennisnews team Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 - 9:50

Θυμίζοντας τις επικότερες μονομαχίες των "Big 3", Carlos Alcaraz και Jannik Sinner μονομάχησαν για 5 ώρες και 15 λεπτά στο ματς της χρονιάς, με τον 19χρονο Ισπανό να παίρνει τελικά τη νίκη κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση και παράλληλα να μείνει στο κόλπο του Νο.1!

Στον αγώνα του τουρνουά δίχως καμία αμφιβολία και πιθανότατα και της χρονιάς, ο Carlos Alcaraz έκαμψε την αντίσταση του Jannik Sinner μετά από 5 ώρες και 15 λεπτά, με 6-3, 6-7 (7), 6-7 (0), 7-5, 6-3.

Ο 19χρονος Ισπανός έκανε ανατροπή στην ανατροπή, κέρδισε τον κακό του δαίμονα, από τον οποίο είχε ηττηθεί φέτος σε Wimbledon και Umag - κινδύνεψε δηλαδή να χάσει από τον Ιταλό σε 3 διαφορετικές επιφάνειες μέσα σε διάστημα 2 μηνών - και προκρίθηκε στον 1ο ημιτελικό της καριέρας του σε ένα Grand Slam!

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε 9 λεπτά πριν τις 3 τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη, ξεπερνώντας κατά μισή ώρα σχεδόν το προηγούμενο ρεκόρ με τον αγώνα που ολοκληρώθηκε πιο αργά στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Παρά την ακατάλληλη ώρα για Ευρώπη, αλλά και για Αμερική, ο αγώνας κράτησε καθηλωμένο πολύ κόσμο, τόσο στο στάδιο όσο και στους δέκτες. 5 ώρες και ένα τέταρτο μετά από το πρώτο σερβίς, ο Alcaraz πανηγύρισε μια απίστευτη πρόκριση, πλησιάζοντας πλέον στις 2 νίκες για τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ισπανός, που αν καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για το Νο.1 αυτή την εβδομάδα θα γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που ανεβαίνει στην κορυφή, μπορεί να το κάνει και χωρίς να κερδίσει τον τίτλο, αν προκριθεί στον τελικό και δεν βρίσκεται εκεί ο Casper Ruud.

Το παιχνίδι είχε αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων, με τον Alcaraz να χάνει το προβάδισμα που είχε με break από νωρίς και να βλέπει το 2-0 να γίνεται 2-3, απαντώντας με δυο διαδοχικά break, για να κλείσει πολύ δυνατά το 1ο σετ και να το κερδίσει με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Sinner ήταν εκείνος που έκανε το γρήγορο break και προηγήθηκε με 3-1, μένοντας μπροστά μέχρι και το 5-3. Ο Alcaraz "άγγιξε" ωστόσο το προβάδισμα με 2-0 σετ, αφού έκανε το break back για το 5-5 και σε ένα σημείο που είχε το momentum στο μέρος του, είχε τριπλό set point στο 5-6, 0-40.

Ο πεισματάρης Sinner άλλαξε τελείως τα δεδομένα, σώζοντας τα 3 συνεχόμενα set points και άλλο ένα αργότερα, για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου έσβησε και 5ο set point για να επικρατήσει τελικά με 9-7 και να ισοφαρίσει το ματς.

Κι ενώ ο Alcaraz έχασε την τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 σετ, έχασε μέσα από τα χέρια του και το 3ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 4-2, ενώ αργότερα σέρβιρε για την κατάκτησή του, στο 6-5.

Ο Sinner απάντησε και στα δυο break του Ισπανού, έστειλε και αυτό το σετ στο tie-break, για να το κερδίσει και αυτό και να περάσει μπροστά με 2-1 σετ! Ήταν ένα απογοητευτικό tie-break για τον Alcaraz, που δεν κέρδισε ούτε έναν πόντο.

Η πλάστιγγα είχε γείρει για τα καλά στο μέρος του Sinner, που άνοιξε με break το 4ο σετ και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1. Ο Alcaraz ισοφάρισε προσωρινά σε 3-3, αλλά με νέο break o Ιταλός έκανε το 5-3 και είχε την τεράστια ευκαιρία να σερβίρει για την πρόκριση στο 10ο game, στο οποίο είχε μάλιστα και ένα match point.

O Alcaraz κατάφερε κόντρα σε κάθε λογική να παραμείνει σ' αυτόν τον αγώνα, παρότι έμοιαζε να έχει χάσει, ειδικά στο πνευματικό μέρος. Δεν σταμάτησε όμως να παλεύει και δικαιώθηκε, κάνοντας το break για το 5-5 και αλλάζοντας τα δεδομένα για μια ακόμα φορά. Με ένα love service game και ένα νέο break για το κλείσιμο του σετ, ο Ισπανός έκανε το 7-5 και επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι συγκινήσεις δεν σταμάτησαν στο 4ο σετ, αφού και στο 5ο σετ χρειάστηκε ανατροπή από τον Alcaraz, που υπέστη break στο 5ο game και έμεινε πίσω με 2-3. Στο επόμενο game άντεξε από το 40-15 ο Ισπανός, απέφυγε το 2-4 και έκανε το break back για το 3-3.

Μετά απ' αυτό οι δυναμικές άλλαξαν ξανά, με τον Alcaraz να παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και να τρέχει από άκρη σε άκρη καλύπτοντας τρομερά γρήγορα το court, δεδομένου του γεγονότος ότι είχαμε μπει στην 6η ώρα αγώνα. Ο 19χρονος έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break στο 8ο game, "ξέφυγε" με 5-3 και δεν θα μπορούσε να χάσει αυτή τη φορά την ευκαιρία να κλείσει το επικό αυτό ματς στο σερβίς του, για το 6-3.

O Alcaraz κέρδισε για 3η φορά τον Sinner σε 5 αναμετρήσεις (3-2) και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε κόντρα στον Ιταλό, από τον οποίο έχασε σε γρασίδι και χώμα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ισπανός, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη του άνοδο στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, θα έχει την αυριανή μέρα για να ξεκουραστεί, μέχρι την Παρασκευή, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe στον σημαντικότερο ημιτελικό που έπαιξε ποτέ.

"Ειλικρινά ακόμα δεν ξέρω πως το έκανα. Το επίπεδο που έπαιξα, το επίπεδο αυτού του αγώνα ήταν απίστευτο. Ο Jannik Sinner είναι εκπληκτικός παίκτης, το επίπεδό του είναι απίθανο. Σας ευχαριστώ όλους, ποτέ δεν θα κουράζομαι να σας λέω πως κάθε νίκη που πετυχαίνω σ' αυτό το εκπληκτικό court είναι χάρη σε εσάς. Η στήριξη που είχα στις δύσκολες στιγμές ήταν απλά απίστευτη", είπε ο Alcaraz στον κόσμο στην on-court συνέντευξη που έδωσε, καθώς μια μεγάλη πλειοψηφία του γηπέδου στάθηκε στο πλευρό του και σήμερα.

Ο Sinner, ο οποίος επίσης διεκδικούσε την πρώτη του είσοδο σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2023, θα αρκεστεί σε μια άνοδο 2 θέσεων την ερχόμενη Δευτέρα, επιστρέφοντας στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν πάντως πολύ σταθερή η φετινή πορεία του 21χρονου Ιταλού στα Grand Slams, αφού έπαιξε στα προημιτελικά του Australian Open, του Wimbledon και του US Open, ενώ έφτασε μέχρι τους "16" στο Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots