Ο Carreno Busta άφησε εκτός βάθρου τον Djokovic! (vid)

 
Ο Carreno Busta άφησε εκτός βάθρου τον Djokovic! (vid)
tn team Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 11:57

Ο Pablo Carreno Busta βρέθηκε σε τρομερή μέρα και κέρδισε τον Novak Djokovic με 2-1 σετ στον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του.

Χωρίς μετάλλιο στα μονά θα μείνει ο Novak Djokovic, ο οποίος γνώρισε τη 2η διαδοχική ήττα του στις τελευταίες 24 ώρες - 3η αν συμπεριλάβουμε και το μικτό διπλό. Μετά τον χαμένο ημιτελικό με τον Alexander Zverev, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων ηττήθηκε και από τον φοβερό σήμερα Pablo Carreno Busta, με 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Ήταν εκπληκτικός ο Ισπανός, ο οποίος κατάφερε να μην χάσει ούτε ένα service game του, απέναντι στον καλύτερο receiver όλων των εποχών. Πέτυχε 7 άσους και έσβησε 6 break points (6/6), ενώ συνολικά είχε 39 winners και 23 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Djokovic πέτυχε μόλις 21 winners και υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη.

Αφού έσβησε τα 3 πρώτα break points που υπήρξαν στο ματς, δυο στο 2ο game και ένα στο 4ο, ο Carreno Busta έκανε break με love και αξιοποίησε την πρώτη δική του ευκαιρία στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Στο 10o game ο Ισπανός κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να σβήσει ακόμα 2 break points του Nole, για να κρατήσει το σερβίς του και να φτάσει στο 6-4.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν μπόρεσε να φτάσει στο break point και η μάχη μεταφέρθηκε στο tie-break. Εκεί ο Carreno Busta ανέτρεψε το 1-4 και έφτασε σε match point στο 6-5, πολύ ψύχραιμα όμως ο Djokovic έπαιξε τους επόμενους 3 πόντους και τους κέρδισε, για να πάρει το tie-break με 8-6.

Ο Carreno Busta όχι απλά δεν "λύγισε" πνευματικά απ' αυτή την εξέλιξη, αλλά έσβησε ένα break point στο 1ο game του 3ου σετ και έκανε break στο αμέσως επόμενο, για να προηγηθεί με 2-0. Δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό ο Ισπανός, που συνέχισε να σερβίρει εκπληκτικά και δεν κινδύνεψε με break point στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Στο 9ο game χρειάστηκε το 5ο του match point (6ο συνολικά στο ματς), με τον Djokovic να αντιστέκεται σθεναρά και να παίζει ξανά το καλύτερό του τένις υπό πίεση, όμως κατάφερε να αποφύγει το break point και να κρατήσει ξανά το σερβίς του ο Ισπανός, ο οποίος "σφράγισε" μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, σε 2 ώρες και 47 λεπτά.

Ο Carreno Busta, 2 φορές ημιφιναλίστ στο US Open και πρόσφατα πρωταθλητής στο 500άρι του Αμβούργου - που ήταν ο σημαντικότερος τίτλος του μέχρι στιγμής - πανηγύρισε αυτή τη νίκη σαν να ήρθε στον μεγάλο τελικό και να του χάρισε το χρυσό.

Έκανε ένα τρομερό Ολυμπιακό τουρνουά ο 30χρονος Ισπανός, ο οποίος κέρδισε τους πρώτους δυο της παγκόσμιας κατάταξης, Djokovic και Daniil Medvedev. Σήμερα πέτυχε αναμφίβολα τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του, αφού μόνο άλλη μια φορά είχε κερδίσει το Νο.1 του κόσμου, ξανά τον Djokovic, αλλά ήταν εξαιτίας της αποβολής του Σέρβου σε εκείνο τον αγώνα που σημάδεψε το US Open του 2019.

O Djokovic θα έχει άλλη μια ευκαιρία να μη φύγει με άδεια χέρια από το Τόκιο, αφού σε λίγο θα αγωνιστεί στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου του μικτού διπλού. Μαζί με τη συμπαίκτριά του, Nina Stojanovic, θα αντιμετωπίσει την Ashleigh Barty και τον John Peers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots