Αποσύρθηκε από το μικτό διπλό ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 12:36

Χωρίς μετάλλιο στις αποσκευές του θα αποχωρήσει από το Τόκιο ο Novak Djokovic, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από τον μικρό τελικό του μικτού διπλού, εξαιτίας τραυματισμού.

Όπως δημοσίευσε το RTS Sport της Σερβίας, ο Djokovic ένιωθε ενοχλήσεις στον αριστερό του ώμο και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να μην κατέβει στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου του μικτού διπλού, για να μη ρισκάρει να επιβαρύνει την κατάστασή του λίγες εβδομάδες πριν από το US Open.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πήραν μια πολύ απογοητευτική τροπή για τον Djokovic, αφού μέχρι χθες κυνηγούσε το απίστευτο επίτευγμα του "Golden Slam" στα μονά, ενώ διεκδικούσε το χρυσό και στο μικτό διπλό. Τις τελευταίες 24 ώρες όμως ηττήθηκε από τον Alexander Zverev και τον Pablo Carreno Busta με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίων στα μονά, ενώ ηττήθηκαν με τη Nina Stojanovic και στα ημιτελικά του μικτού, με αποτέλεσμα να είχαν σήμερα τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου, που τελικά δεν θα γίνει.

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν άνευ αγώνα η Ashleigh Barty και ο John Peers για την Αυστραλία, με τον Djokovic να επιστρέφει στο Βελιγράδι χωρίς μετάλλιο.

Τις επόμενες μέρες ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα ανασυγκροτηθεί, πριν ταξιδέψει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον επόμενο μεγάλο του στόχο, το US Open. Μην ξεχνάμε πως συνεχίζει να κυνηγάει ένα πάρα πολύ δύσκολο και σπουδαίο ρεκόρ, το calendar-Year Grand Slam, κάτι που δεν έχει γίνει στο ανδρικό τένις από το 1969. Επιπλέον, αν κατακτήσει το US Open θα ξεπεράσει τους Roger Federer και Rafael Nadal, φτάνοντας πια τα 21 majors.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots