Συνεχίζει ακάθεκτος προς τα μετάλλια ο Zverev (vid)

 
Συνεχίζει ακάθεκτος προς τα μετάλλια ο Zverev (vid)
© ITF Tennis
tn team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 17:09

O Alexander Zverev ξεπέρασε και το εμπόδιο του Tomas Machac για να προκριθεί στον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων, συνεχίζοντας να βαδίζει προς ένα ακόμα βάθρο.

Ο Zverev δεν είχε και το ευκολότερο απόγευμα, έκανε όμως το καθήκον του απέναντι στον Machac και πήρε τη νίκη με 6-3, 7-5, που τον έστειλε στους "16" καλύτερους του Παρισιού.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ακόμα αήττητος σε Ολυμπιακούς, ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα στο break που δέχτηκε στο 1ο game και κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-2 και να κλείσει το σετ στο 6-3.

Συνέχισε με break και στο 2ο σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Machac απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Στη συνέχεια ο Τσέχος έβαλε δύσκολα στον Γερμανό, προηγήθηκε μέχρι και με 5-4, όμως ο Zverev βρήκε τελικά το πολύτιμο break στο 11ο game και έκλεισε το ματς με 10 κερδισμένους πόντους στη σειρά, για να πάρει το 2ο σετ με 7-5.

O Zverev έφτασε τις 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα μονά και θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα μετάλλια αύριο, αντιμετωπίζοντας για τον 3ο γύρο τον Alexei Popyrin. O Αυστραλός κέρδισε τον Stan Wawrinka με 6-4, 7-5.

Νωρίτερα, την πρόκριση για τους "16" πήρε και ο Taylor Fritz, που επικράτησε του Jack Draper με 6-7 (3), 6-3, 6-2. Ο Fritz θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Lorenzo Musetti, που κέρδισε με τη σειρά του τον Mariano Navone με 7-6 (2), 6-3.

Μόλις ένα game έχασε ο Felix Auger-Aliassime, που συνέτριψε τον Maximilian Marterer με 6-0, 6-1 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Daniil Medvedev με τον Sebastian Ofner. Τέλος, με walkover μπήκε στον 3ο γύρο ο Corentin Moutet, αφού απέσυρε τη συμμετοχή του ο Jan-Lennard Struff, που ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις αλλά σκοπεύει να συνεχίσει στο διπλό (με τον Dominik Koepfer).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots