Συνεχίζει τα σερί της η Swiatek (vid)

 
Συνεχίζει τα σερί της η Swiatek (vid)
© ITF Tennis
tn team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 20:18

Αν και έχασε για 1η φορά σετ στο τουρνουά, η Iga Swiatek ξεπέρασε και το εμπόδιο της Danielle Collins, για να δώσει συνέχεια στα εντυπωσιακά της σερί και να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο αγώνας δυστυχώς ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη της Collins, στο 6-1, 2-6, 4-1 του 3ου σετ.

Έως και τις αρχές του 3ου σετ, η Αμερικανίδα έβαλε δύσκολα στη Swiatek, που μπορεί να έχασε μόνο ένα game στο 1ο σετ, όμως στο 2ο πήρε μόνο 2 από την πολύ καλή Collins που έκανε την αντεπίθεσή της.

Και στο ξεκίνημα του 3ου σετ φάνηκε πως θα έχουμε μάχη, με τη Swiatek πάντως να δείχνει χαρακτήρα και να κάνει break στο 1ο game, στο οποίο έσωσε 3 game points της Αμερικανίδας. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-30 και έκανε το 2-0 η Πολωνή, με την Collins να αρχίζει να έχει προβλήματα από το 3ο game του 3ου σετ.

Αφού υπέστη νέο break και έμεινε πίσω με 0-3, η Collins αποχώρησε για λίγο από το court, παίρνοντας ιατρικό τάιμ άουτ. Όταν επέστρεψε η Swiatek έκανε το 4-0 και η Αμερικανίδα μπορεί να κράτησε το σερβίς της για το 4-1, δεν μπορούσε όμως να συνεχίσει τη μάχη κι έτσι εγκατέλειψε.

Αυτή ήταν η 20ή νίκη στη σειρά για τη Swiatek στο χώμα και η 25η συνεχόμενη στα γήπεδα του Roland Garros, όπου παραμένει αήττητη τα 3 τελευταία χρόνια.

Η 23χρονη Πολωνή μπήκε στη ζώνη το μεταλλίων και θα επιχειρήσει αύριο να κάνει το πρώτο βήμα, απέναντι στην Qinwen Zheng, που νωρίτερα απέκλεισε την Angelique Kerber μετά από τρίωρη μάχη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots