Έπεσε ηρωικά η αυλαία για Kerber! (vids)

 
Έπεσε ηρωικά η αυλαία για Kerber! (vids)
© ITF Tennis
tennisnews team Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 18:21

Η Angelique Kerber ολοκλήρωσε την επαγγελματική της καριέρα στο τένις όπως άρμοζε σε μια πρωταθλήτρια του μεγέθους της, αφού πάλεψε μέχρι και την τελευταία μπάλα, πριν λυγίσει τελικά από τη Νο.6 του ταμπλό, Qinwen Zheng, σε παραπάνω από 3 ώρες αγώνα!

Στα 36 της χρόνια και χωρίς να έχει καταφέρει να παρουσιάσει δείγματα της κλάσης της στη φετινή σεζόν, η Angelique Kerber κατόρθωσε να κάνει το καλύτερο τουρνουά της για το 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου μόλις μια εβδομάδα πριν ανακοίνωσε ότι θα είναι το τελευταίο της καριέρας της.

Γνώριζε ότι είναι σε καλή κατάσταση η Γερμανίδα τενίστρια, πρώην Νο.1 στον κόσμο και πρωταθλήτρια σε 3 Grand Slam, η οποία έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: πάλεψε κάθε μπάλα μέχρι και το τελευταίο ράλι.

Λίγο έλειψε να μπει και στα ματς των μεταλλίων, αφού μετά τις πολύ καλές νίκες που έκανε κόντρα σε Naomi Osaka, Jaqueline Cristian και Leylah Fernandez, απείλησε και την Zheng σήμερα.

Τελικά, μετά από 3 ώρες και 4 λεπτά μάχης στο Philippe Chatrier, η Κινέζα πανηγύρισε τη νίκη με 6-7 (4), 6-4, 7-6 (6) και την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Kerber είχε τις ευκαιρίες της και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-3, αλλά ακόμα περισσότερο στο 3ο σετ, όπου βρέθηκε μπροστά ακόμα και με 4-1. H Zheng με κάποιο μαγικό τρόπο έμενε στο ματς συνεχώς και στο τέλος κατάφερε να το "κλέψει", αφού ήταν η καλύτερη παίκτρια στο αποφασιστικό tie-break.

H Kerber πάντως την ταλαιπώρησε και εκεί, αφού από το 6-3 ισοφάρισε σε 6-6, σβήνοντας 3 match points (και career-ending points) στη σειρά! Τελικά η Κινέζα πήρε το mini-break στον αμέσως επόμενο πόντο και στο 4ο match point της βρήκε καλό σερβίς, για να γράψει τον επίλογο μιας σπουδαίας καριέρας και παράλληλα να προσθέσει μια ακόμα επιτυχία στη δική της, που προμηνύεται επίσης μεγάλη.

Στα 21 της μόλις χρόνια, η Zheng ήταν φιναλίστ φέτος στο Australian Open και αύριο θα διεκδικήσει μια ακόμα πρόκριση σε μεγάλο τελικό, αν και η αποστολή της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Iga Swiatek, που αυτή την ώρα προηγείται με σετ της Danielle Collins.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots