H Collins απέκλεισε τη Muguruza (vids)

 
Danielle Collins
Danielle Collins Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 0:19

H Danielle Collins ανέτρεψε το 0-3 (double break) του 3ου σετ και κέρδισε την Garbine Muguruza, για να προκριθεί για 1η φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros. Οι 6 από τις 8 νικήτριες των σημερινών αγώνων προκρίθηκαν για 1η φορά στη φάση των "16" του παρισινού Grand Slam!

Η Collins κατάφερε να κερδίσει τη Muguruza με 7-5, 2-6, 6-4 στον τελευταίο αγώνα της ημέρας και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16" του Roland Garros.

Αν και έδειχνε να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η Muguruza αδυνατούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της, με αποτέλεσμα να υποστεί μια οδυνηρή ήττα. Στο 1ο σετ η Ισπανίδα ήταν μπροστά με 2-0 και είχε break point για το 3-0. Δεν το εκμεταλλεύτηκε και αργότερα υπέστη το break που έφερε ισορροπία στο σετ, μέχρι να το "γυρίσει" η Collins με νέο break στο 12ο game για το 7-5.

Παρόλα αυτά, η Muguruza ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και έκανε ένα καλό 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο 2 games, για να ισοφαρίσει. Στη συνέχεια προηγήθηκε με double break στο 3ο σετ, στο οποίο έχασε 2 game points για το 4-0.

Η Collins αρνήθηκε να παραδοθεί, μείωσε σε 2-3 και αργότερα κάλυψε και το 2ο break της διαφοράς, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Έμοιαζε χαμένη σε εκείνο το σημείο η Muguruza, που "χάρισε" πόντους στην Collins με αβίαστα λάθη και διπλά λάθη, με την Αμερικανίδα να κάνει και 3ο break στο 10ο game για να "κλέψει" το αποφασιστικό σετ.

Η Collins έγινε η 6η παίκτρια από τις 8 νικήτριες της ημέρας που μπήκε για 1η φορά στη 2η εβδομάδα του Roland Garros, μετά από τις Ons Jabeur, Fiona Ferro, Shuai Zhang, Laura Siegemund και Paula Badosa.

Η Jabeur θα είναι η επόμενη αντίπαλος της Collins, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε νωρίτερα επί της Aryna Sabalenka με 7-6 (7), 2-6, 6-3.

Η πρωταθλήτρια του Australian Open, Sofia Kenin, συνέτριψε την Irina Bara με 6-2, 6-0 και θα παίξει με τη Fiona Ferro, που απέκλεισε μια άλλη Ρουμάνα, την Patricia Maria Tig, με 7-6 (7), 4-6, 6-0.

Η Petra Kvitova επέστρεψε από το 2-5 στο 1ο σετ και κέρδισε τη Leylah Fernandez με 7-5, 6-3. Στον 4ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Shuai Zhang, που επικράτησε της Clara Burel με 7-6 (2), 7-5.

Τέλος, η 22χρονη Paula Badosa από την Ισπανία σταμάτησε την πρωταθλήτρια του 2017, Jelena Ostapenko, με 6-4, 6-3, και θα αντιμετωπίσει στον 4ο γύρο τη Laura Siegemund, που άφησε εκτός τη Νο.13 του ταμπλό, Petra Martic, κερδίζοντάς την με 6-7 (5), 6-3, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots