WTA
Έκλεισε το rematch με Swiatek η Sabalenka (vid)

 
Έκλεισε το rematch με Swiatek η Sabalenka (vid)
© Jimmie48/WTA
tn team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 - 0:50

H Aryna Sabalenka σταμάτησε ξανά την Danielle Collins και για δεύτερο συνεχόμενο τελικό σε 1000άρι θα αντιμετωπίσει την κορυφαία παίκτρια του πλανήτη, Iga Swiatek.

Μετά τη ματσάρα της Μαδρίτης, Swiatek και Sabalenka θα διασταυρώσουν ξανά τις ρακέτες τους, για τον μεγάλο τελικό του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Οι δυο κορυφαίες της παγκόσμιας κατάταξης, είναι δίχως καμιά αμφιβολία και οι δυο καλύτερες παίκτριες αυτή την περίοδο στον κόσμο, κάτι που απέδειξαν ξανά και στους σημερινούς ημιτελικούς της Ρώμη.

Λίγες ώρες μετά τη straight sets νίκη της Swiatek επί της Coco Gauff, η Sabalenka κέρδισε την επίσης πολύ φορμαρισμένη - επίσης στα 2 σετ - Danielle Collins, με 7-5, 6-2.

Θυμίζουμε πως η Collins δεν έχει χάσει από άλλη παίκτρια στους τελευταίους 2 μήνες, έχοντας 19 νίκες και 2 ήττες από τη Sabalenka, από την οποία είχε ηττηθεί και στη Μαδρίτη.

Στο 1ο σετ πάλεψε η Αμερικανίδα και επέστρεψε από το 1-4 για να ισοφαρίσει σε 4-4. Η Sabalenka ωστόσο έκανε το αποφασιστικό break στο 12ο game και μετά απ' αυτό άνοιξε το ματς, για να κερδίσει συνολικά τα 8 από τα 10 τελευταία games και να πάρει τη νίκη με 7-5, 6-2.

Ήταν η 6η νίκη της Sabalenka επί της Collins σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Το Σάββατο, στις 18:00 ώρα Ελλάδας, η Sabalenka θα αντιμετωπίσει τη Swiatek για τον τίτλο της Ρώμης και για τη ρεβάνς για τον επικό χαμένο τελικό της στη Μαδρίτη. Θα είναι η 11η συνάντησή τους στο tour, με την Πολωνή να προηγείται με 7-3 στις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots