WTA
Ασταμάτητη οδεύει για τη 2η σερί κούπα η Swiatek (vids)

 
Ασταμάτητη οδεύει για τη 2η σερί κούπα η Swiatek (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 - 19:04

Ούτε η Coco Gauff μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην Iga Swiatek, που με μια νέα επιβλητική νίκη πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Ασταμάτητη προχωράει προς τη 2η συνεχόμενη κούπα σε ένα 1000άρι η Iga Swiatek, η οποία επιβλήθηκε της Coco Gauff με 6-4, 6-3 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, η οποία έχει κερδίσει τα 11 τελευταία παιχνίδια της και συνολικά έχει 37 νίκες σε 41 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν (37-4), δεν είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και υπέστη break στο πρώτο της service game, μενοντας πίσω με 0-2.

Καθόλου δεν την πτόησε αυτό, αφού έσωσε 2 game points και απέτρεψε το 3-0 της Αμερικανίδας, για να κάνει το break στο αμέσως επόμενο game. Μετά απ' αυτό κυριάρχησε κατά κράτος στο γήπεδο, δεν έχασε ξανά το σερβίς της ενώ μόνο μια φορά σε όλο το υπόλοιπο ματς επέτρεψε στην Gauff να φτάσει σε break point, για να κερδίσει τα 12 από τα 16 τελευταία games και να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

Η Swiatek, η οποία συν τοις άλλοις έχει και εντυπωσιακά στατιστικά όταν παίζει σε τελικούς, θα παίξει στον 25ο τελικό της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο της (20-4).

Φέτος θα είναι ήδη ο 4ος τελικός της, μετά τα 1000άρια σε Ντόχα, Indian Wells και Μαδρίτη, που τα κέρδισε όλα! Συνολικά σε 1000άρι θα είναι ο 12ος τελικός της (9-2) και στο χώμα ο 11ος (8-2).

Θα περιμένει τον ημιτελικό μεταξύ της Aryna Sabalenka με την Danielle Collins, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου. Sabalenka και Collins θα αναμετρηθούν αργότερα σήμερα (22:00GR, Novasports6HD), ούσες αμφότερες πολύ φορμαρισμένες, αφού η Sabalenka ήταν η αντίπαλος της Swiatek σ' αυτόν τον απίθανο τελικό της Μαδρίτης πριν 2 εβδομάδες, ενώ η Collins έχει κερδίσει τα 19 από τα 20 τελευταία παιχνίδια της (έχοντας χάσει μόνο από τη Sabalenka το τελευταίο δίμηνο). 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots