"Αέρινη" Svitolina στην 8άδα! (vids)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 17:49

Μόλις 63 λεπτά χρειάστηκε η Elina Svitolina για να αποκλείσει την Caroline Garcia και να μπει στα προημιτελικά του Roland Garros για 3η φορά στην καριέρα της. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια από τις εκπλήξεις του φετινού τουρνουά, τη Nadia Podoroska.

H Svitolina κυριάρχησε στο court και κέρδισε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα την Garcia με 6-1, 6-3, εξασφαλίζοντας την είσοδό της στα προημιτελικά του Roland Garros για 3η φορά στην καριέρα της, μετά από το 2015 και το 2017.

Η 26χρονη Ουκρανή, Νο.3 στο ταμπλό, έκανε ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ στο οποίο έχασε μόνο ένα game, ενώ προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, κερδίζοντας τα 8 από τα 9 πρώτα games της αναμέτρησης.

Η Garcia πήρε πίσω το break του 2ου σετ αρχικά, μειώνοντας σε 2-1, αλλά η Svitolina ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο κάνοντας κι άλλο break για το 3-1. Έκτοτε δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς η Ουκρανή και έφτασε χωρίς να χάσει τον έλεγχο στη νίκη.

Την Τρίτη, η Svitolina θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στην ημιτελική φάση του Roland Garros, απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά, Nadia Podoroska, που συνεχίζει την απίθανη πορεία της στο Παρίσι.

Η 23χρονη παίκτρια από την Αργεντινή, η οποία δεν είχε καμιά νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης μέχρι μια εβδομάδα πριν, επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε την Barbora Krejcikova με 2-6, 6-2, 6-3.

H Podoroska βρίσκεται στο Νο.131 της παγκόσμιας κατάταξης και το career high της είναι το Νο.130. Ήδη εξασφάλισε με τη σημερινή της νίκη μια άνοδο στο Top 70 της WTA και αν κερδίσει τη Svitolina θα μπει και στο Top 50!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots