"Αλώβητος" στους "8" ο Schwartzman (vids)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman Roland Garros / FFT
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 20:53

O Diego Schwartzman "εξουδετέρωσε" τον Lorenzo Sonego με 3-0 σετ και προκρίθηκε χωρίς να έχει χαμένο σετ στους προημιτελικούς του Roland Garros!

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Diego Schwartzman, ο οποίος πραγματοποιεί μια καταπληκτική χωμάτινη σεζόν και ένα πολύ καλό Roland Garros.

Ο 28χρονος Αργεντινός επιβλήθηκε του Lorenzo Sonego με 6-1, 6-3, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα στο Suzanne Lenglen και προκρίθηκε στα προημιτελικά του χωμάτινου Grand Slam για 2η φορά στην καριέρα του.

Ο Schwartzman, ο οποίος συνολικά προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ισοφαρίζοντας και την καλύτερη πορεία του, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Έκανε break με το καλημέρα στο ματς για το 2-0 και παρά την προσωρινή απάντηση του Ιταλού για το 2-1, κέρδισε τα 4 επόμενα games και έκανε ακόμα 2 συνεχόμενα break για να πάρει το 1ο σετ με 6-1. Να σημειωθεί πως το 1ο σετ διακόπηκε για περίπου μια ώρα, εξαιτίας της βροχής στο Παρίσι.

Από το 4ο game του 1ου σετ έως και το τέλος, ευτυχώς ο αγώνας έγινε χωρίς άλλη διακοπή, με τον Αργεντινό να κυριαρχεί στο court και να παίρνει συνολικά τα 10 από τα πρώτα 11 games, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-0 στο 2ο σετ. Προηγήθηκε και με 5-1, αλλά τελικά χρειάστηκε 9 games για να το κατακτήσει.

Το 3ο σετ ήταν το καλύτερο του Sonego, με τον Ιταλό να έχει και μια τελευταία ευκαιρία για να επιστρέψει, κάνοντας break στο 7ο game για το 4-3. Ο Schwartzman ωστόσο απάντησε με δυο συνεχόμενα break, για να ισοφαρίσει αρχικά σε 4-4 και αργότερα να πάρει και το σετ με 6-4, ολοκληρώνοντας την πρόκριση με θριαμβευτικό τρόπο.

Χωρίς χαμένο σετ θα είναι στα προημιτελικά του φετινού Roland Garros o Schwartzman, ο οποίος απέκλεισε κατά σειρά τους Miomir Kecmanovic, Lorenzo Giustino, Norbert Gombos και Sonego. Σίγουρα οι αντίπαλοί του δεν ήταν οι δυνατότεροι μέχρι τώρα, παραμένει όμως εντυπωσιακά συνεπής και παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο ο Αργεντινός, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες ήταν φιναλίστ στο Masters της Ρώμης. 

Ο επόμενος αντίπαλός του θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας του Hugo Gaston με τον Dominic Thiem, που πήγε σε 5ο σετ!

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots